Волво Клуб - България

Full Version: Обслужване на автоматична скоростна кутия на XC90 на Т6
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Привет колеги, колата ми е на 136000км, а на 120000км трябваше да обслужа скоростната кутия. От Хасково съм, но в града ни няма читав сервиз.
Моля колегите от Пловдив, София и Ст.Загора да помагат.
Освен ако не си съвсем с две леви ръце - направи си обслужването сам. Няма нищо сложно, само страха е голям.
Типично по нашенски. Ние можем и разбираме от всичко.
Пич аз нямам даже и една отверка вкъщи.
Типично по нашенски е отговора ти "пич".
Това е форум за автомобилни ентусиасти. Като такъв аз се опитвам и имам желание да си правя доста от нещата сам, особено когато отнемат около 15-20 минути. До момента добре се справям.
След като не желаеш да се справяш сам, можеше просто да го кажеш без заядливата нотка.
Надявам се колегите да ти помогнат с намирането на подходящ сервиз.
Ето затова форума ще пустее... Колегата задава конкретен въпрос, а получава какво?! И аз не мога да определя какво... Wink
Форума е за въпроси и отговори, за взаимопомощ, не за заяждане, нали?!
Доколкото разбрах, автора на темата, не е питал "Как да се справя сам?", а поиска съвет за сервиз.
Така, че в случая иронията е излишна. Макар, че и отговора, и обръщението "пич" също са извън добрия тон!
Автора на темата има съобщение на лични.
Поздрави!
http://avtomatichni-skorosti.com/contacts.php

Звънни в пловдивския клон, за D5 взимат около 400 пари за смяна на маслото с машина (ако може). Началника се казва Хаги, ако се ориентираш към тях може да кажеш, че Иван от Раковски те е изпратил (да ми се вдигат акциите :twisted: ), става със записвания. А на бобикар (ако го познаваш) да му кажеш, че ще яде лабут.
Smile Мерси за инфото.
Що се отнася за Бобикар. Аз покрай неговата борса минавам на 3-та с пълна газ.
Пичове, смяната на маслото на скоростната кутия на Волво не се прави с машина. Не се вкарва масло под налягане в кутията. Внимавайте.
glamav Wrote:Типично по нашенски е отговора ти "пич".
Това е форум за автомобилни ентусиасти. Като такъв аз се опитвам и имам желание да си правя доста от нещата сам, особено когато отнемат около 15-20 минути. До момента добре се справям.
След като не желаеш да се справяш сам, можеше просто да го кажеш без заядливата нотка.
Надявам се колегите да ти помогнат с намирането на подходящ сервиз.

Колега, ако за 15 - 20 минути облужиш , автоматична скоростна кутия на което и да е Волво, признавам ,ти си най-големия "ентусиаст" в този форум !

На Асен от Хасково ще споделя, че смяна на маслото на АСК на ХС90 в единия случай трябват 10, а в другия - 12 литра масло /зависи от вида на кутията/ , процедурата е алгоритъм от около 15 стъпки и на всичко отгоре е необходима диагностична апаратура,за да се нулира брояч за качеството на маслото и поради факта , че последната проверка на нивото на маслото се прави на температура на маслото 55-60 градуса , а при по- старите , които са със нивомерна щека на около 80 градуса, което се следи с въпросната апаратура !!!
Това го споделям , за да може , като намериш сервиз , който приема да ти обслужи кутията, да ти представят горе долу описаната от мен процедура, защото така пише ,че се прави по "дебелата книга за обслужване на Волво " !!! :mrgreen:
Като изключим изчакването за загряването - точно за толкова я оправих моята. Два маркуча, единия в дупката на радиатора, другия от маркуча в кофата директно, една фуния и около 5 минути за наливане, палене,гасене, пак наливане, пак палене и гасене и т.н.
Като гледам си запознат с процедурата, моля те обясни ми теб какво точно те забави толкова ?
Pages: 1 2