Волво Клуб - България

Full Version: Новия премиум SUV XC60 2017
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Volvo Cars представи новия премиум SUV XC60.
Дългоочакваната премиера се състоя на 7 март в Женева.

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, представи новия SUV ХС60. Дългоочакваната премиера се състоя днес (7 март) на автомобилното изложение в Женева. Новият автомобил ще замести настоящия ХС60, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с близо 1 млн. продажби. ХС60 съставлява 30% от всички продажби на Volvo в световен мащаб.

„Ние имаме стабилни традиции в производството на стилни и динамични SUV-автомобили, оборудвани с най-модерните технологии. Новото ХС60 не прави изключение. Това е перфектната кола за ежедневието и следващата стъпка в корпоративното ни развитие”, заяви Хакан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

Комфорт и технологии за сигурност от ново поколение

Volvo ХС60, един от най-безопасните автомобили, произвеждани някога, е напълно оборудван с най-модерните технологии. Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата система за сигурност Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

„Фокусирахме се в създаването на кола, която доставя наслада на всички сетива при шофиране – дава ти поглед над пътя, докато си обграден от красив и комфортен интериорен дизайн, и гарантира безопасно, уверено и вдъхновяващо шофиране“, заяви Хенри Грийн, вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.

„Обърнахме особено внимание на това да направим живота на нашите клиенти по-малко сложен, с характеристики и услуги, които да намалят ежедневното напрежение“, добави Грийн.

Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60.

Богата гама мощни, но екологични двигатели

Volvo XC60 се предлага с отличения T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди.

„Предлагаме богата гама от задвижващи агрегати. Новото ХС60 дебютира с D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с.. Предлагаме също Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент“, обясни Грийн.

Но екологичните показатели на новото Volvo XC60 не са само под капака му. Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист, по скандинавски свеж, въздух.

В новото ХС60 е подобрена системата за информираност и свързаност Sensus, както и приложението Volvo on Call. CarPlay и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, както в серията 90 на Volvo.

„ХС не е SUV, създаден да гледа отвисоко над останалите на пътя, а да бъде шофиран. Той притежава атлетичен външен вид с изтънчено, но неподвластно на времето качество. Интериорът представлява майсторско съчетание между изчистен скандинавски дизайн, красиви и качествени материали и най-модерните технологии“, обясни Томас Ингелат, вицепрезидент по дизайна във Volvo Car Group.

Производството на новото Volvo XC60 започва в средата на април 2017 в шведския завод в Торсланда.

Видео
Снимки
Колкото по умни стават машините, толкова повече оглупяват хората.
По грешен път ни водят Sad