Волво Клуб - България

Full Version: Да премина ли от ХС70 на XC90?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Стана така, че семейството се увеличи и ХС70-та ни отесня. Особено неудобно е, че уж голяма и широка кола, а мястото на задния ред е много малко. Коша на бебето за да се събере се налага да местя предната пасажерска седалка много напред (като седне някой на нея и коленете почти опират в жабката). Съпругата ми също се оплаква, че зад мен няма много място за краката.
Колега ми предлага ХС90-та си (2006, Д5 185кс) и се замислих, дали с нея посочените проблеми ще са налице отново. Хареса ми и идеята да имам трети ред седалки, защото сега с 2 деца отзад и ние отпред, няма къде да кача никой друг - понякога и баба, леля и т.н. идва с нас.

ХС90 наистина ли е по-просторен?
Третия ред може ли да се използва и от нисък възрастен?
Да очаквам ли осезаемо покачване на разхода на гориво и разходите по поддръжка спрямо досегашните на моето ХС70 Д5 163кс?
Това, че 90-та е 2006 значи ли гарантирано, че Халдекса е вече 3-тата генерация, а и като цяло при нея има ли осезаема разлика от моята 2-ра генерация?
С моята кола тегля каравана. С 90-та правилно ли предполагам, че не само отново ще е безпроблемно, но и доста по-лесно и сигурно заради по-голямото тегло?
Всички ХС90 ли имат радиатор на кутията?

Ще съм благодарен за отговори и всякакви мнения.
Колега, много си разточителен от към пространство Wink На мен и двете ми деца "израснаха" в "Клио"3-ка и не съм имал проблеми дори когато сме ходили на палатки в Гърция с лодка и две колела. При положение, че аз съм 1.90 и заемам доста място.
Волвото го купих заради 3-тия разбойник. Основния ми критерий, при покупката на автомобила беше обема на багажника. Гарантирам ти, XC70-ката е с най-обемния багажник. Може като литри да има и по-голям, но като реален, използваем обем е най-практичен, защото е с формата на паралелепипед. Имам и БМВ комби. Подът на багажника е по-дълъг, обаче формата на багажното е с формата на пирамида и не мога да вкарам и половината багаж, на този който вкарвам във Волвото. При 90-кта го има същия проблем, макар и не до такава степен.
Аз лично имам седалки в багажника и там возя калпазаните, като товарим баба и дядо. Недостатъка е, че може да возиш само деца и не може да сложиш никакъв багаж, докато при 90-ката седалките са почти "пълноценни" и остава малко място за багаж.
По другите въпроси не съм особено компетентен, но при положение, че на практика се слагат същите агрегати и в двете модификации, не би трябвало да има грандиозни разлики.
Значи, отиваш при колегата с 90-ката, правиш един тест-драйв, гледаш и сравняваш с твоята! Wink
Аз мога да дам мнение за 90-ка, но не мога да я сравня със 70-ка, просто щото не съм карал такава.
Тук могат да помогнат колеги, които са карали и двата модела, и имат практически опит! А не сухи цифри от аутодата...
На първо четене, това което мие правило впечатление, е че отзад в 90-ката не е по-широко от 70-ката...
Разхода на гориво ще се вдигне поне с 1.5-2 литра...
Третия ред седалки става за хорица до 1.70 (може и мааалко по-височки), но за кратки (по-скоро градски) разстояния. За дълги преходи е неудобно.
Ние сме 4 вече достатъчно големи човеци в нашето семейство и когато тръгнем на дълъг път с багажа на всеки от нас при всички положения сме без покривалото на багажника. Иначе пущината товари яко! До тавана... И си върви без разлика, само качва още поне 1.5 л. на 100...
Като разходи за обслужване няма да е по-скъпо от 70-ката.
Ignat40 Wrote:Колега, много си разточителен от към пространство Wink На мен и двете ми деца "израснаха" в "Клио"3-ка и не съм имал проблеми дори когато сме ходили на палатки в Гърция с лодка и две колела. При положение, че аз съм 1.90 и заемам доста място
Проблема идва когато и детето зад теб мине 1.90 Big Grin
Cavalera Wrote:
Ignat40 Wrote:Колега, много си разточителен от към пространство Wink На мен и двете ми деца "израснаха" в "Клио"3-ка и не съм имал проблеми дори когато сме ходили на палатки в Гърция с лодка и две колела. При положение, че аз съм 1.90 и заемам доста място
Проблема идва когато и детето зад теб мине 1.90 Big Grin
Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Ще трябва да почакам още 15 годинки Wink
Аз също си търся xc90, като сегашната ни v70 ни отесня с трите деца. Но се сетих за едно нещо. Ако имаш детски столчета на втория ред е ли възможно да се ползва третия ред?
Възможно е но няма да е лесно влизането и излизането. При качване и слизане на третия ред се налага да се наклонят седалките от втория ред напред. Ще е едно сваляне на столчета...
Възможно е, но ако столчетата са ти две си е голяма играчка(ако нямаш изофикс).
За 5 възрастни + 2 деца (на 3 и 13) няма проблем, но за къси разстояния.
Третият ред си е за деца над 5 год. до ... зависи как ги е ударил хормона Wink
Столчетата са дори три. Ще си е играчка яка, като ми се наложи, но няма да е толквоа често. А днес пробвах едно от 2011 и единственият у минус бе, че нямаше тези сензори за кола отстрани. Някой има ли впечатление от тези сензори?