Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за XC70 на старо
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги здравейте, търся мнения за конкретен автомобил, който се предлага от софийска автокъща.Наясно съм с рисковете от такава покупка, но съм чел добри отзиви за тази автокъща и ако някой случайно е оглеждал този екземпляр бих се радвал да чуя мнение - реална ли е цената, има ли някакви от пръв поглед съмнителни неща и т.н.
Обявата еhttp://www.mobile.bg/11480694245017111
Благодаря предварително!
Километрите са съмнителни, от Италия.. а този теглич не ми харесва
Поискай от къщата да я огледаш по-обстойно, караш я някъде където могат да я проверят. Гледаш дали 4х4 работи, как е аск-то, и разбира се диагностика с вида. Че километрите са пипани е ясно, за тегличите се пишеше, че щом го има значи е теглил каравана и мотора е повече тормозен.
Като видя дата обилно "намазана" кола, пък и в комбинация с "! ! ! ПЕРФЕКТЕН ! ! !", забравям, че съм я виждал даже Wink
Един съвет при покупка на какъвто и да е било автомобил - 3 основни неща - Перфектно измит отвън, чист, но не "намазан" салон и МРЪСЕН двигател Wink

MichaelLeRoi Wrote:Поискай от къщата да я огледаш по-обстойно, караш я някъде където могат да я проверят. Гледаш дали 4х4 работи, как е аск-то, и разбира се диагностика с вида. Че километрите са пипани е ясно, за тегличите се пишеше, че щом го има значи е теглил каравана и мотора е повече тормозен.

За другите неща съм съгласен. Но за теглича не е задължително. Какво и колко е теглено си личи по теглича.
Моята я купих с теглич, но беше монтиран сравнително скоро и си беше абсолютно "девствен". Най-много да е закачана стойка за колела.
Ако е ползван за стойка, може да има два "полумесеца" или някакъв вид точка. (в зависимост от вида на захвата)
Ако е ползван за теглене, то ще е протрит кръгово. Съответно ако е много използван, и/или е теглено нещо тежко, ще е много "протрит".
Протритото, често ръждясва, така, че може да са теглили една боя да го маскират, но ще си личи, защото фабрично са обикновено са осидирани или прахово боядисани, а и следите от протриването не могат да се скрият.