Волво Клуб - България

Full Version: Помощ V8
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, карам XC90 V8 2007г. от известно време усещам загуба на мощност нещо мъчи мотора. Проблема е следния при подаване на газ от около 1500 оборота мотора започва да тресе, леки вибрации се усещат. Така е и на място и по време на движение. Диагностика в Мотопфое не показа грешки. Свещите са сменени преди 30х.км.
Някакви идеи колеги.
radi1976 Wrote:Колеги, карам XC90 V8 2007г. от известно време усещам загуба на мощност нещо мъчи мотора. Проблема е следния при подаване на газ от около 1500 оборота мотора започва да тресе, леки вибрации се усещат. Така е и на място и по време на движение. Диагностика в Мотопфое не показа грешки. Свещите са сменени преди 30х.км.
Някакви идеи колеги.
А с какви свещи си?Имах подобен проблем с Бош и като ги смених с оригинални,двигателят заспа.Иначе подобни симптоми има и при запушен катализатор.
Със свещи от Мотопфое съм. Знам ли може да ги сменя пак
radi1976 Wrote:Със свещи от Мотопфое съм. Знам ли може да ги сменя пак
На тоя двигател ги дават за 120 000 км Wink И изкарва с оригиналните толкова. Виж отзад на ауспуха дали духа достатъчно като подадеш газ.Прегледай и въздуховода от въздушния филтър до дросела да не е скъсан някъде.Вакуумните маркучета наред...
Чета по чуждите сайтове за проблем с турбината на автомата, която води до подобен проблем в работата на двигателя. Турбината се пълни с охлаждаща течност???? Има ли изобщо такава възможност или аз не съм разбрал нещо.
radi1976 Wrote:Чета по чуждите сайтове за проблем с турбината на автомата, която води до подобен проблем в работата на двигателя. Турбината се пълни с охлаждаща течност???? Има ли изобщо такава възможност или аз не съм разбрал нещо.
Няма как турбината(хидротрансформатора) да се пълни с антифриз!Кутията би заминала до сега! :roll:
radi1976 Wrote:Чета по чуждите сайтове за проблем с турбината на автомата, която води до подобен проблем в работата на двигателя. Турбината се пълни с охлаждаща течност???? Има ли изобщо такава възможност или аз не съм разбрал нещо.
По скоро не се охлажда както трябва.
С кой автомат си?
6 степенния, не е от прегряване, от сутрин го прави. Ще сменям свещи пак
Колеги по системата за картерните газове има ли клапан или филтър, да не е запушен. Имам чувството че нещо души мотора все едно съм запушил ауспуха
Съмнява ме да е по картерни газове и прилежащите и клапани...
Не зная този мотор с какъв intake е. При Ауди се управлява пътя на входящия въздух и там се получават подобни проблеми, когато не работи коректно системата за управление. Но пък диагностиката го хваща веднага, а ти казваш че твоята не записва грешки...

Освен стрелби в тъмното (хвърчащи предложения), с друго не мога да ти помогна за съжаление.

Поздрави и успех!
Янков
Pages: 1 2