Волво Клуб - България

Full Version: Доказване на реални обстоятелства при ПТП
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги,
Ще се получи малко дълго изложението, но мисля, че ще бъде полезно на всички.
На 29-ти декември миналата година един идиот ни блъсна на кръстовището на бул. 'Хр. Ботев" и бул. "Т.Александров". Нищо сериозно.
Оставям настрана факта, че куките дойдоха след 2 часа и половина и поне 5 обаждания на 112 от моя страна. Няма да коментирам и как 3 деца се удържат през това време в седалките ...
Ще оставя и настрана факта, че след кратък разговор, зад колата на другия шофьор, униформените дойдоха при мен вече убедени, че не той, а аз съм причинил катастрофата.
А просташкото поведение и протяжното "бееее", явно са си норма...
За моя изненада се оказа, че показанията на жена ми не се взимат предвид, защото и тя е "участник" в ПТП-то!!!
В крайна сметка, аз се сдобих с акт.
Както и да е. Не е това важното в случая.
За нещастие на униформените и другия шофьор, в района имаше куполна камера поставена светофара.
Тъй като ми беше ясно, че това е единствения шанс да докажа какво се е случило.
Първо писах на СДВР (във фейсбук страницата им !!!) да питам дали камерата е тяхна. За моя голяма изненада ми отговориха почти веднага. Много любезно и подробно.
Оказа, че че камерата била на "Видеонаблюдение" към СО. Откриването на адреса на въпросното "Видеонаблюдение" се оказа детективска работа. В крайна сметка се оказа, че адреса се намира на "ул. „Георги Бенковски" № 12.
За съжаление камерата не беше тяхна. Хората бяха много любезни и ми казаха, че ако камерата е тяхна, веднага щели да ми дадат записа. Била обаче на "Светофарни уредби".
Точното име е - Направление ''ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА'', Дирекция ''УПРАВЛЕНИЕ И АНАЛИЗ НА ТРАФИКА'', и се намира на "Будапеща" 17 .
Там също бяха много любезни, но категорично отказаха да ми дадат записа. И тук идва НАЙ-ВАЖНОТО. Оказва се, че записите се пазят 30 дни. Толкова е и срока за издаване на наказателно постановление от шефа на КАТ (може и да е повече, ако имате възражения).
Това означава, че ако искате да заведете дело срещу наказателното постановление, основното доказателство вече ще бъде унищожено!!!!!!!
Оказа се обаче, че има една "вратичка". Трябва да пуснете молба (на Московска), в която изрично, да заявите желание записът от определен момент и място, да бъде запазен.
Ако/когато се стигне до дело, САМО вашият адвокат със съответното удостоверение за заведено дело може да изиска запазения запис.
Все пак, дано не ви се налага да ползвате тази информация.
Полезно за нас. Благодаря!
А с теб как се развиват нещата? Пожелавам ти истината да се разкрие най-скоро!!!
Изключително полезна информация, стискам ти палци да се справиш с неприятностите и в крайна сметка да им натриеш носа на малоумниците.
Бъди здрав и успех.
Колега ! Прати този казус на имейла на г-жа Фандъкова, веднага ще разпореди да бъде направена проверка. Поне така ме информираха. Нямаш нищо за губене.
armagedon Wrote:Колега ! Прати този казус на имейла на г-жа Фандъкова, веднага ще разпореди да бъде направена проверка. Поне така ме информираха. Нямаш нищо за губене.

За какво да занимавам Учительницата?
Моят казус няма нищо общо с общината. Аз даже съм доволен от техните действия (не ми се е вярвало, че ще го напиша това). Оказаха ми пълно съдействие. Хората си спазват разпоредбите.
Съмнявам, че става въпрос за кметска заповед. По-скоро е някоя общинска наредба, което е към СОС или още по-вероятно, е свързано със Закона за защита на личните данни, което си е към НС.
Ако имаш някакъв контакт в общината дай да се чуем с него, да видим дали наистина може да се направи нещо за в бъдеще. Аз моя "проблем" може да се каже, че съм го решил.