Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с Volvo 850
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
от няколко дни насам имам проблем с колата - Volvo 850, 2.5 бензинов мотор с АГУ, автоматик. Без абсолютно никакви признаци, след паркиране и опит за потегляне в последствие, няма запалване. Двигателят върти, но сякаш я няма искрата, която да подаде ток към свещите и да се стигне до запалване. До момента е направено следното, за съжаление без резултат:

- Сменена е бобината
- Сменени са датчиците на колянов и разпределителен вал
- Проверени са бушоните
- Проверен е акумулаторът

След всичко това няма абсолютно никаква промяна и колата продължава да не стартира. Изключително ценни ще ми бъдат всякакви идеи от къде може да идва проблемът. Благодаря ви предварително.
Здрасти колега, по точно ако може, има или няма искра?
Ако няма, провери плюсовия кабел към компа, и кабелите от датчиците към компа.
Релето за помпата също може да е дало фира, не помня дали прекъсваше искрата.
Stoyanpol Wrote:Здрасти колега, по точно ако може, има или няма искра?
Ако няма, провери плюсовия кабел към компа, и кабелите от датчиците към компа.
Релето за помпата също може да е дало фира, не помня дали прекъсваше искрата.

Здравей. Искра няма, при завъртане на стартера до бобината изобщо не стига ток. Благодаря ти за препоръките, ще проверя веднага и ще пиша какъв е резултата.
Проверете дистрибуторната капачка и палеца, кабела от бобината до дистр.капачка, самата бобина и комутатора, проверете дали има + на бобината! Аз имах подобен случай преди години, паркирам вечерта, всичко е наред, сутринта върти и не пали, свалям дистрибуторната капачка и виждам, че нямам палец вътре, така и не разбрах какво се е случило с палеца, беше се изпарил!!!
ico850 Wrote:Проверете дистрибуторната капачка и палеца, кабела от бобината до дистр.капачка, самата бобина и комутатора, проверете дали има + на бобината! Аз имах подобен случай преди години, паркирам вечерта, всичко е наред, сутринта върти и не пали, свалям дистрибуторната капачка и виждам, че нямам палец вътре, така и не разбрах какво се е случило с палеца, беше се изпарил!!!

Благодаря ви, ще проверя Smile
Малко късно но...........Провери си релето за запалване!