Волво Клуб - България

Full Version: Покупка на XC 90
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Здравейте, от доста време се оглеждам за такъв звяр и сега, като че ли си харесах един екземпляр.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://m.mobile.bg/details/21521231281599383">https://m.mobile.bg/details/21521231281599383</a><!-- m -->

Интересува ме дали някой е гледал тази кола и дали има нещо отчетливо за отбелязване. Ако се наложи ремонт на АСК ми трябва инфо колко струва и къде е най - добре да се направи. Дайте предложения за добър майстор в Пловдив за оглед преди покупка и диагностика ( освен Мото Пфое ). Препоръчайте за какви симптоми да се оглеждам при АСК. Как да проверя, че задните амортисьори са наред. Ако няма допълнителен охладител на АСК да слагам ли, ако я взема?

За сега това са ми въпросите.
Извинете ме за спама. Аз първо бих проверил историята ѝ в МП (C1377ХС е предишния ѝ номер до септември 2014 г). На снимки изглежда много добре, според мен или са вложени колосални усилия по поддръжката на салона, или е претапициран. Особено воланът е като нов. Малко странно са нацъкали несъществуващи екстри, но това май стана обичайно.
Волана е претапициран, това е гарантирано. А салона според мен е боядисан. Което не е задължително да е равно на зле поддържан автомобил. Кожата на XC90 е доста капризна. От 40-50 обяви които разгледах за предните 2-3 месеци, сигурно едва 10% нямаха напукана кожа, основно на шофьорската седалка разбира се. Волана може да се нарани дори от ръка с пръстен и постоянни въртеливи движения в китката. Big Grin

А може да значи и кола спукана от карана на 400-500к километра, нещо което лесно може да се провери в случая и аз лично изобщо, ама изобщо не го очаквам. По-скоро салона е подготвен да изглежда приветливо и да не отблъсква бъдещ купувач.

Със сигурност провери колата в МП. Още повече, ако колата наистина е поддържана само там, ще има подробна историята.

На мен ми се струва симпатична колата. Цената е от високите за преди фейса, така че колата трябва да е в доооста добро състояние.

Иначе вероятно знаеш слабите страни на преди фейса и всеобщото схващане.. колата е с 5 степенен автомат, който е прилично по-слаб като издръжливост и feature-и от 6 степенният такъв. Различно поколение е и халдекса, но не съм търсил информация какви са разликите. На мен обаче 2.5Т мотора ми харесва, не че съм карал такъв, ама петака може да звучи много хубаво с правилните гърнета, като технология е нещо по-средата между късият 4 цил и балансираният 6 цил. Само не знам дали не идва малко слаб за тоя танк. Говоря за магистрално каране след 100,светофарните гонки не са за такива автомобили.

7 места значи нивомат за отзад => скъпи задни амортисьори (~1000лв бройката). Но аз предпочитам подобен автомобил, защото хидравликата го държи нивелиран.

Ако си фен на газта, тук вече я има, което са си 1500-2000лв разход ако трябва да се купува тепърва.

В подкрепа на Yoyo, със сигурност има филтър за върди частици.. тоя 2.5 дизел :lol: И телевизори не виждам, освен ако не са на тавана, ма знам ли.

Успех.
Продавача потвърди, че салона е боядисван. За нави и т.н. се оказа, че е слжил някакво такова огледало ( идея си нямам как става номера, ще се види на място). Имам ВИН на автомобила. Как става проверката. В смисъл мото пфое ще ми дадат ли инфо като не е моя колата?
Нямам идея дали ще ти дадат инфо за VIN-а, просто така. По правилно ми звучи да дада инфо на собственика на автомобила. Но идеята е да закараш колата на оглед преди закупуване в МП. Все пак като официален и оторизиран сервиз се предполага, че им знаят детските болести, диагностицирали и оглеждали са стотици такива коли и знаят къде да им бръкнат за да си кажат всичко. И така Smile
170-180 лв е пълният преглед при МП. По регистрационен номер / VIN също дават информация. Това не са лични данни, че да се притеснявате Wink
Аз като ходих в МП имаха час за преглед чак след две седмици, та не ми се чакаше и я закарах на 3 места - мой сервиз, майстор на скоростни кутии и още един сервиз преди да я купя
Дайте препоръка за майстор в Пловдив, както на АСК така и за другите агрегати. Нещо по въпроса с допълнителния охладител на АСК?
Най - накрая си намерих моята кола. XC 90 2004 2.5T юс автоматични скорости. Имам сега едно питане за маслото на двигателя. В Швейцария е карана с 0w30 и се чудя дали да продължавам с такова. Препоръката в Мото Пфое Плевен беше точно с такова масло да я карам колата.
Какво пише в книжката на колата?
Иначе слагай същото, на колко хиляди е?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10