Волво Клуб - България

Full Version: Няколко екстериорни проблема...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Здравейте,
от известно време се каня да питам, но все не му идва реда... Имам няколко проблема, които ужасно много ме дразнят:
1. Дръжките на вратите са с някакъв сивкаво- бял налеп. Не мога да определя дали е точно налеп, или някакво разграждане на пластмасата.Вижда се на приложените снимки. Въпросът ми е какво мога да направя, за да ги оправя.
2. Пак за дръжките- имат луфт, сякаш се клатят леко. Намерих това :http://www.volvohowto.com/how-to-fix-a-l...xc90-2003/, някой дали е имал подобен проблем и дали го е разрешил?
3. Лайсните около прозорците имат също нещо като... оксидация, от която се губи блясъкът им. Подобно е на варовик. С нокът се чисти, но след това се появява отново. Също се вижда от снимките. Някакви предложения?

Благодаря.
При мен е същото клега. Все едно гледам едното ХС 90 от 2006 година. Едно към едно. За дръжките наистина не знам какво може да се направи, освен да се разглобят и да се минат с пистолет за горещ въздух за да се махнат тези петна.
Относно лайсните, сода бикарбонат и търкане с гъба. После може да ги запечаташ с течна wax, която не оставя петна по пластмаите и гумените уплътнения. Вместо сода може да ползваш паста за зъби, но флуорида има вероятност да остави петна по гумата.
Поздрави
Здрасти колега за лайсните ако не помогне содата както казва колегата Чечев ела да пробваш един препарат за полиране на метали от Варна съм и ако ти се занимава ще ти помогна.
Здравейте, опитах номера със содата за хляб преди малко, но не става нищо Sad Flexfit, ако не те затруднявам особено, може да се видим, за да опитам с полирпастата? Някъде през уикенда?
Нямаш проблеми ще ти пратя тел за връзка
Понеже съм крайно мързелив, а и имам проблеми с общуването, особени с непознати хора, така и не се обадих на колегата flexfit...
Днес закарах колата в doctor color, за да ми отстранят няколко щети по каското. Питах дали могат да боядисат лайсните, но категорично ми казаха, че не е възможно. Според тях е заради някакви обезмаслители, вероятно в автомивките?
Вариантът според тях е да се сменят с нови, щели да ми направят оферта.

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Това по лайсните няма ли да се оправи с полираща паста?
За съжаление и моите лайсни изглеждат подобно. На няколко мивки ми казаха, че е от кофти химия. Взел съм няколко препарата за чистене и полиране на метал, но все не ми остава време. Ще следя темата с интерес. Ако междувременно постигна нещо, ще споделя.
На пролет мисля да се консултирам и с хора, които се занимават с т.нар. детайлинг.
Ако се стигне до смяна, не ми се мисли. Доста са скъпи, няколко стотин на стъкло, ако не ме лъже паметта.

Sent from my rotary dial phone using Tapatalk
(01-15-2019, 06:36 AM)YoYo Wrote: [ -> ]За съжаление и моите лайсни изглеждат подобно. На няколко мивки ми казаха, че е от кофти химия. Взел съм няколко препарата за чистене и полиране на метал, но все не ми остава време. Ще следя темата с интерес. Ако междувременно постигна нещо, ще споделя.
На пролет мисля да се консултирам и с хора, които се занимават с т.нар. детайлинг.
Ако се стигне до смяна, не ми се мисли. Доста са скъпи, няколко стотин на стъкло, ако не ме лъже паметта.

Sent from my rotary dial phone using Tapatalk

Лайсните, които са под прозорците на вратите са по 275 лв. в Мото Пфое. Проверих, понеже моите бяха с изкубана гумена част - и четирите. Та взех втора употреба за
 200 лв комплекта. Тези дето взех също имат петънца по никелираната част. А тези дето ги свалих, бяха по-читави. Ако на някой му се занимава да пробва мога да му пратя старите ми и да опита от две да сглоби една. Трите са със здрави лайсни, а на задна лява врата беше скършена на две . Ако му се пробва на някой ще му ги дам. А да питам и аз: то темата е за екстериор де, ама аз за интериор - някой подменял ли е тези пластмасовите панели отстрани на седалките, дето има и гумена част в задния им край - където колана е захванат за седалката , че моите както може би се досещате са протрити и напукани , гумената част я няма и като отвори човек вратата зеят дупки от страни на седалката. Аз бях намерил в Ибей или Амазон...не се сещам в кое беше и бяха горе-долу поносими цените - около 24-27 долара за бройка, обаче доставката ми излизаше някаква цифра - не помня точно, ама беше повече от самите панели. А и ако не се лъжа в Амазон даже не предлагаха шипинг до България. Някой има ли идея от къде и как може да се намерят такива неща?
По повод химията... аз си мия колата в мивки където търкат с гъба. Безконтактното ебава майката и на лака, очевидно и на "детайлинга" и т.н. Безконтактно само в краен случай.

@julianov83, ако амазона и ибея са английският или немският, поръчвай през Gabco или GGBG. Аз не съм поръчвал от UK директно до БГ от няколко години вече. Няколко пъти дори от Китай съм пращал в Англия (скала на Gabco), защото е излизало по-евтино, че даже и по-бързо.
Pages: 1 2 3 4 5