Волво Клуб - България

Пълна версия: Устройството на VolvoTech - CFE и мнения зя него
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Идеята ми е хората които го ползват да споделят мнение.

Аз закупих CFE Plus преди около месец, но все не намирам време да го настроя.
Като цяло съм доволен, вдига прозорците, сгъва огледалата, при включване на задна ги накланя(все още не съм ги настроил както трябва - като запаля колата и все едно съм на задна) и други глезотийки.
Обаче не ми показва температурата на АСК-то и явно ще трябва да пиша до производителя.
che4ef написа:CanBus extender има от доста време. Аз не си го взех до сега защото чаках да направят версия, която да покзва температурата на скоростната кутия.

Сега по същество. https://www.volvotech.eu/cfeplus са от Холандия. Имат добра подръжка и винаги отговарят на запитавнията ми по email. Доволен съм с една дума.
Относно джаджата. Въпросния CanBus Extender Plus е направен да бъде като модул свързан към мрежата на колата. Който ги разбира по-добре ще го обясни по-правилно. С една дума модула се свързва към СЕМ на колата и става част от нея. Затова трябва да се въведе VIN-а на колата в модула, за да се "излъже" че това е неин. Устройството се програмира от компютър или лаптоп. Софтуера му е много прост.
Внимание колеги: съветвам всички които са с V8 и 3,2 литровите ХС90 да напишат по един e-mail до Холандия заедно с VIN на колата си, за да са сигурни че устройството ще работи на техния автомобил. За съжаление на моето 3,2 литрово от 2009 година R-design не всички функции на диспея са налични - например не мога да виждам температурата на скоростната кутия или на халдекса. Писахме си доста по този повод с тях и с две думи излиза че те знаят за проблема, който е за отделни серии на V8 и 3,2 литровите и е лимитиран за определени години. Казаха ми че проблема е в разлика на конкретния софтуер в модела и годината на колата.
Както и да е. ВАЖНОТО е да им пишете с данните от автомобила си, за да бъдете сигурни че всичко ще е активно.
Джуджавката е на 2,5Т5 ХС90-то и работи перфектно в момента и е много полезна, защото може да се вижда температурата на маслото на двигателя и скоростната кутия и така си правя сметка кога да правя подръжка. Освен това лятото с климатик излизат едни температури дето не си е работа. Най-полезни ще са параметрите за хора които имат намерение да теглят.
Ако някой си го купи и има въпроси да пита.
Съгласен съм с Иво, че по добре да си вземете плюс версията.

Питайте ако има нещо
Поздрави
zorba написа:Малко късно ми идва това инфо, и на мен не ми показва температурата на АСК-то.
rudizl написа:Пробвайте бета версиите: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.volvotech.eu/downloads/firmware">https://www.volvotech.eu/downloads/firmware</a><!-- m -->
При мен с последната започна да показва всичко.
готово...вече спокойно можете да пълните тук Big Grin
che4ef написа:Пробвах вече. 2.160 мисля че беше най-новата бета версия и не става пак на 2009 3,2 r-design. Вероятно на другите ХС90 от същата година би вървяла стига да не са r-design.
iago ако искаш пусни ми на лично VIN-а за да им пиша на volvotech със запитване, което che4ef спомена и ако всичко е наред може да се комбинираме с една доставка
Цитат:и ако всичко е наред може да се комбинираме с една доставка

Колеги при групова доставка ако можете да ползвате името на клуба - един вид че поръчвате за Волво клуба, може и да договорите по-добра цена. Ще им обясните че правите сбирки, имате един колко си членове и че всеки нов член е потенциален купувач. Освен това може да им предложите и "обратна" връзка при тестване и поведение на продукта. Само предположение.

Поздрави
ivobivo написа:iago ако искаш пусни ми на лично VIN-а за да им пиша на volvotech със запитване, което che4ef спомена и ако всичко е наред може да се комбинираме с една доставка
Ми тогава и аз да ти пусна моя, да провериш... Wink
Симо, пускай го на лични да направим масовка...ако няма да се разсърдят другите членовете на клуба мога да се пазаря от името на всички и да договорим някаква твърда отстъпка за клуба както каза che4ef Wink
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21