Волво Клуб - България

Пълна версия: ХС70 мнения
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте, колеги!
Отскоро, понеже си търся кола, съм се огледал в тези волва и този модел отговаря на критериите ми - 4х4, бензин(за да сложа газ), комби. Харесал съм 2 обяви за момента, понеже бюджета ми е скромен( до 6-7 000 лв. мах.):

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11538736998302865&slink=8y06v5">https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8y06v5</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11513349507995019&slink=8y7qfa">https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8y7qfa</a><!-- m -->

Но понеже съм абсолютно нов за тази марка, нямам никакви наблюдения към нея, искам съвети от вас - собственици от дълго време с преки наблюдения.
До момента съм имал през годините само френски и немски автомобили, не много мощни(Рено, Пежо, Ситроен, VW, Опел), комбита, най-мощното от който 110 к.с., и дизел съм имал, и бензин-газ.(по равно, нито повече дизели, нито повече бензин-газ).

Сега по същество - горните обяви, които изрових са за екземпляри с еднакви двигатели - 2.5 Т 210 к.с.

Търсих инфо за този двигател, но намереното не ми е достатъчно, за да добия достатъчна представа: 5 цилиндъра, 20 клапана, напречно разположен с турбина и до тук. Въпросите ми са: ангренажа с ремък или верига е, ако е верига как и кога се сменя; как се държи турбината и като цяло двигателя на пропан-бутан?

Задвижването е 4х4 - постоянно ли е то, може ли да се регулира (спиране на някой мост и тн.) и кораво ли е, какви са ви впечатленията?

Скоростите - в случая с ръчни съм намерил, как са те, проблеми?

Като цяло нещо особено за модела да споделите, грандиозни проблеми на модела, нещо което си е като заводски кусур и прочие?
Двигателя с какъв живот е предвид многото години (2002 г. произведен и незнайно на колко км. е)?

Всяко мнение ще е отполза, защото много съм се огледал в модела, без да знам нищо за марката дооста ми допада чисто на теория като характеристики и визия.
Благодаря предварително! Smile