Волво Клуб - България

Пълна версия: Проблем при палене на Студено
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте,имам v50,2005,2.0hdi,136кс.Пежо мотор.Имам нерешим проблем.СУТРИН, трудно пали,като запали мотора тресе,чука,трака.От ауспуха излиза бял пушек и така докато позагрее малко, после се нормализира работата на мотора и пушека спира.Когато е топла пали без проблем,не пуши,върви нормално, никакви забележки докато не изстине напълно.Имам затапен ЕГР клапан и е премахнат софтуерно както и ДПФ филтара е спрян от компютъра. Казаха,че може да са дюзи.Тестваха ги на стенд и четирите показвали еднакви добри стойности.Провериха подгревните свещи и ги смениха .....Никаква промяна. И сега не знам на къде да хвана... Казшат че може да е от двигателя проблема да е механичен но не искам да го отварят така на догатки. Ако някой е имал подобен проблем моля споделете опита си.
Здравей, колега иди да си провериш подгравящите свещи. Май са за смяна.
И четирите сшещи са чисто нови !
Провери релето за подгрева дали работи.
Същия проблем го имам и аз. Преди да премахна ДПФ-а по-малко пушеше бяло но тракането си го имаше. Тази зима изглючих ЕГР-а от буксата и времето на пушене и тракане понамаля но все пак го има при температури под 0 градуса. Иначе пали без проблем.
Не съм проверявал свещи че са на гадно място дюзи също.
Оказва се че на всеки 10 такива двигателя поне 8 го имат този проблем изразен е и при пежо.
Някой решил ли е проблема колеги