Волво Клуб - България

Full Version: Вече и аз съм с XC60 :D
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
След дълго чудене и лутане при нас кацна следният самолет:

Volvo XC60 R-Design D5 AWD 158kW автоматик, година 2012.

Темпоматвах от морето към Wild Wild West, и накрая компютъра изчисли: 7,2 л / 100 км, т.е. бабешко каране с едно изпоробване на режим S на автомата на новия асфалт по магистралата.
Вече е регистрирана и с нови чистачки. Остават още някои подробности и формалности и ще е готова кукличката. Тъмносивият цвят е прекрасен! Big Grin

Старото V50 e на пазара, тепърва ще пусна обява. 

Ще се опитам и снимки да прикача.
R-design-че, много добре. Честито!!

Дейба тоя Cratus, адски красив е... ама защо не са го направили и в 19ка, мама им Волво-джийска.  Angry
Благодаря!

Врътнахме вече 1000 километра. Впечатленият са УАУУУ! Съответно разхода се качи, доста градско със задръстване ни се струпва през седмицата. Просто звукът на 5-ка не ми позволява да карам икономично. Като газораздавам с дясното краче физиономията ми е такава Big Grin Big Grin Big Grin
Имах възможността днес малко да се заиграя със заснежените шосета, много бързо сработва халдекса и вкарва колата в пътя. Не издевателствах заради старите зимни гуми, които са на доизживяване.

Гледам големите супорти на предните спирачки и си мисля, че джанти 17" няма да паснат и ще опират, искам да сваля малко цолажа за зимните месеци, а лятото ще си карам с наличните 20" джанти. Някой може ли да сподели опит в тази посока? Ще съм благодарен. Погледнах стикерчето, залепено на купето, там е даден само 20"-ят размер.
Не вярвам диска да ти е по-голям от 328 мм. което значи че 17" ще ти станат.
Днес уговорих комплект нови летни гуми и комплект джанти 17'' за зимата. Т.е. лятото ще си карам 20'' поне първите 4 години. Smile
Да попитам, някой имал ли е пробелм с електрическият механизъм, отварящ и затварящ вратата на багажника?
Не всеки път механизъмът затваря вратата до долна крайна позиция, налага се да натискам бутона за затваряне на вратата и да подпомагам действието на затварящите механизми с ръка, натискайки вратата силно надолу...
Cratus-a е обут с нови летни маратонки Kumho. Чакаме лятното слънце
Оборудвахме се и с джанти за зимата!  Big Grin

Моделът е Volvo 30643770 X-Ray, размерите са 7,5J17x49.
Има и надпис Norway 7470 K2 1/1.
На есен ще се поставят със зимни гуми.

Това ми е първият автомобил с алуминиеви джанти, също така и първият автомобил с два комплекта джанти. Вече ще сменям сезоните по-лесно.

Забеляазх две, надявам се, не особено трудни за решаване болежки. При смяната на гумите, след като се свалиха предните джанти, се установи малък теч на масло на лявата полуоска, който изглежда стар (т.е. маслото е полепнало с прах и не изглежда "свежо"); както и по-сложно изглеждащото омасляване на едната турбина от другата страна. Освен това костатирах, че скоро ще трябва да сменям спирачни дискове и спирачни накладки. Но всичко по реда си, следващата или по-следващата седмица следва обслужване на течностите.
Не съм писал скоро, но както виждам, няма голямо вълнение около тази тема Big Grin
Автомобилът е вече с нови масла, филтри, охлаждаща течност, спирачни дискове и накладки на предната и задната ос.
Мото-Пфое поискаха умопомрачителна цена, а един друг, възхавляван тук сервиз (не казвам че са лоши), отговори с доста неконкретика на поискана оферта.

П.П. Да питам пак, някой имал ли е проблем с електрическите повдигачи на вратата на багажника? Много мудно работят, не сработват винаги и трчбва да подпомагам работата им при отваряне и затваряне с ръка. Като резервна част ги намерих само в онзи руски сайт с единична цена от 20к рубли = 500 лева. Това ми се вижда ужасно висока цена. Дали ако ги сваля и се опитам да ги отворя и почистя, смажа с нови греси, ще се възстанови коректната им работа?
П.П.2. Около 2-3 седмици от време на време се появяваше надпис Battery Low. Оказа се, че ролката на динамото е здала багажа, ромоли, прескача и преплъзва на тихи и ниски обороти, сменихме я. Чакам следващото дълго пътуване за да се зареди акулуматора коректно и ще чакам дали ще се появи това предупреждение в бъдеще.
П.П.3. Който придобие кола на 7-8-9 години и реши да сменя дискове и накладки, особено задни, с електрическа ръчна спирачка, да се запаси с маншончета за буталата на спирачние апарати! Smile
Аз чета с интерес, скоро мисля да стана собственик на XC60 :-)
Твоят R-line с въздушно окачване ли е или с нормални амове?
Pages: 1 2