Волво Клуб - България

Full Version: Виене отпред S60 2008
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте момчета, колата ми издава вой (от блок лагерчето) но не мога да разбера от кое точно. Вие много чувствително по-силно при ляв завой и скорост около 80-100 км/ч. Коя главинка е лява или дясна? Инструкции за смяната имаме ли?
При ляв завой натоварва повече десния лагер-главина и логично щом виенето се засилва да е от десен лагер. Вдигнете я на подемник и завъртете десните колелета ще се чуе кое точно е за смяна.
(07-10-2019, 10:45 AM)Tisho Wrote: [ -> ]При ляв завой натоварва повече десния лагер-главина и логично щом виенето се засилва да е от десен лагер. Вдигнете я на подемник и завъртете десните колелета ще се чуе кое точно е за смяна.

Тишо, коя марка да сложа? SKF 300 лв , FAG 220 лв.
Аз бих избрал SKF
Сложих FAG и те се оказаха оригиналните на колата. Голям майтап. Ясно защо са изкарали толкова малко. Сега е "синя тишина".
(07-17-2019, 08:49 PM)anex Wrote: [ -> ]Сложих FAG и те се оказаха оригиналните на колата. Голям майтап. Ясно защо са изкарали толкова малко.

Колега и според теб FAG вече не е това ,което е било преди ли? Оказва се ,обаче ,че що се отнася до лагер-главините на Волво ,каквато и марка да избереш ,вътре се оказва FAG...Поне при повечето - Febi ,SNR ,Ruville ,SWAG ,дори и SKF. За последните съм го видял лично ,а за другите виждам от интернет. При мен една от оригиналните лагер-главини приключи курса на 150 хил.км ,на нейно място сложих въпросния SKF(в кутията беше FAG),и изкара 110 хил.???