Волво Клуб - България

Пълна версия: Виене отпред S60 2008
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте момчета, колата ми издава вой (от блок лагерчето) но не мога да разбера от кое точно. Вие много чувствително по-силно при ляв завой и скорост около 80-100 км/ч. Коя главинка е лява или дясна? Инструкции за смяната имаме ли?
При ляв завой натоварва повече десния лагер-главина и логично щом виенето се засилва да е от десен лагер. Вдигнете я на подемник и завъртете десните колелета ще се чуе кое точно е за смяна.
(07-10-2019, 10:45 AM)Tisho написа: [ -> ]При ляв завой натоварва повече десния лагер-главина и логично щом виенето се засилва да е от десен лагер. Вдигнете я на подемник и завъртете десните колелета ще се чуе кое точно е за смяна.

Тишо, коя марка да сложа? SKF 300 лв , FAG 220 лв.
Аз бих избрал SKF
Сложих FAG и те се оказаха оригиналните на колата. Голям майтап. Ясно защо са изкарали толкова малко. Сега е "синя тишина".
(07-17-2019, 08:49 PM)anex написа: [ -> ]Сложих FAG и те се оказаха оригиналните на колата. Голям майтап. Ясно защо са изкарали толкова малко.

Колега и според теб FAG вече не е това ,което е било преди ли? Оказва се ,обаче ,че що се отнася до лагер-главините на Волво ,каквато и марка да избереш ,вътре се оказва FAG...Поне при повечето - Febi ,SNR ,Ruville ,SWAG ,дори и SKF. За последните съм го видял лично ,а за другите виждам от интернет. При мен една от оригиналните лагер-главини приключи курса на 150 хил.км ,на нейно място сложих въпросния SKF(в кутията беше FAG),и изкара 110 хил.???