Волво Клуб - България

Full Version: Volvo S40 2006 въпрос
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте!
От скоро съм горд собственик на Волво С40 2006 година, 2.0 136 кобилки. Имам няколко въпроса към вас като хора с по-голям опит от мен с волвотата, а и с колите като цяло (първа кола ми е).
1. Чувам леко и еднократно престъргване малко след като включа втора предавка, когато колата не е загряла. Чува се отпред, усещам го в педала на газта и не се появява, ако колата е добре загряла. Имате ли идея каква може да бъде причината? Мисля да сменя маслото на скоростната кутия и да сложа добавка. Дали ще оправи проблема?
Какво масло и добавка бихте ми препоръчали?
2. На полусъединител на място чувам лек шум отпред. Казаха ми, че идва от маховика. Тук въпроса ми е - дали е належащо да се сменя веднага? (Цената е доста голяма, ще стане ли по-зле положението, ако не му обърна внимание?)
3. Специално за колегите от Велико Търново. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз, който и вие посещавате където могат да ми регулират предния мост? (волана стои малко килнат на една страна). И още един сервиз(ако не същият) където да отида да си сменя маслото на скоростната кутия.

Благодаря предварително, 
Поздрави и наздраве!