Волво Клуб - България

Full Version: Volvo V50 1.6 110 Проблем с ДПФ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте,
Някой сблъсквал ли се е с премахването на ДПФ-а, ориентировъчни цени, места за премахване в България?
Ще съм много благодарен за всякаква информация !
В Плюс3 сменят. Има по-евтини и общо излиза около 600лв, което е малко над премахването, но спестяваш много главоболия и не димиш като трактор. За замърсяване да не говорим. Изборът е твой. Имаше едни реклами по радиото за едни тръби, където един се скъпеше "за пИдИсьет лева".
По-добре сменяй!
Премахването е половинчато решение, което може да ти изпили нервите (и джоба), ако не е направено качествено!
Аз, като препатил с некачествено преахване на ДПФ на V50-то, заявявам, че стигне ли се до смяна на ДПФ на XC60-то хич няма да се замисля!
Благодаря за информацията!

А може ли повече разяснения относно некачествено премахване?
Проблемите идват от софтуерната част. Хардуерната е лесна - просто се реже, но за първото трябва да излъжеш машината за сумати параметри и трябва да знаеш как се прави. Вярно Ники Добрев си е добър, ама никога не се знае. А пък отидеш ли при друг, проблемите са ти гарантирани. Ако не те затруднявам и притеснявам, искаш ли да споделиш какво те кара да го премахнеш, вместо да го смениш?
В Ямбол мога да те свържа с момчето, което махна моя. Колата си върви без проблеми след манипулацията. Пиши ми на лично, ако те интересува.
Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но се "уредих" с една С30 2.0д с премахнат дпф. Искам да си я възстановя, та въпроса ми е може ли да ми налеят някъде оригинален софтуер? 
Някой ако знае колко ориентировъчно струва ще съм благодарен. 
МП, където могат със сигурност, сигурно ще обезмислят цялата операция.
Как действат (или би трябвао да действат) ДПФ-премахвачите:
1. Копират и запазват оригиналият софтуер на колата.
2. Правят корекции в софт-а, премахвайки ненужните функции.
3. Запазват корекциите в ЕКУ-то на колата.
4. Тестове.
5. Пазят оригиналният софтуер, в случай че си недоволен от интервенцията и искаш да вънеш нещата по старо му.
6. Предполагам, че лесно могат отново да се включат в обработка тези системи.

П.П. За правилното КРАЙНО софтуерно премахване на ДПФ-а трябва да се премахне не само ДПФ-а, а също и системата за измерване на диференциалното налягане.
П.П.1. Хубаво е да се премахне и АдБлу системата.
П.П.2. Хубаво е да се премахне и ЕГР-а, ако има някакви проблеми с него.
П.П.3. За това казвам, че е по-добре да си смениш филтъра и да експлоатираш чист автомобил, а не димяща и смърдяща бангия.

Всичко това го пиша като препатил потребител Smile
Аз въобще не съм си и помислял да я карам така, искам всичко да си е оригинално. Аз по колите си не искам промени.
Положението е следното: колата е с действащ TUV до 2020г., купена е от германка, не от автокъща или от "ония" германци.
За избушения ДПФ разбрах по checksum грешката, която ми излезе на видата и веднага  влязох в live данните и видях, че диференциалното налягане е 0. За проба откачих буксата на същия датчик и видях, че въобще не светна грешка. 

Извод 1: Колегите които искат да пробват някоя кола, която ги съмнява, но са без вида в момента откачат датчика за диференциално налягане или егр буксата и ако не светне лампа на таблото да се оглеждат за друга кола. 

Извод 2: ДПФ гърнето беше в оригиналния си външен вид в смисъл без заварки или белези от манипулации. Когато го свалих имаше 3 дупки от край в край като от прът. Така се избушва явно. 

Извод 3: При положение, че са ве прецакали с такава кола и не знаете откъде да намерите оригинален софтуер звъните в официалния сервиз. Звъннах във Волво сервиза в София и вторник имам час за възстановяване на софтуера на колата с оригиналния. Цената въобще не е страшна колкото си представях. Не може само ъпдейт, качва се наново оригиналния софтуер. По съвет на приемчика трябва да си сложа нов ДПФ, което вече е направено и във вторник ще мога да напиша какъв е резултата. 

Извод 4: Винаги могат да ви прецакат ако сляпо вярвате на хората тоест не вярвайте, а проверявайте задължително без значение от история, сервизни книжки, първи собственик, клетви, тюв и т. н. 

Извод 5: И Тюв вече не е Тюв хахаха, здраве да има.
Pages: 1 2