Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?
0887 461 800, викат му Пъни, май Първан се казва, работи в София. Припои ми километража на 960-ката. Добре се справи.
(03-14-2020, 04:30 PM)vis Wrote: [ -> ]В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?
Вероятно е хлабава връзна, не вярвам да е студена спойка, но е възможно. Пробвай първо да напръскаш буксите с контактен спрей и да огледай за някакви наранявания по проводниците. Ако все пак не се получи и решиш да сменяш таблото няма да се притеснява, не е наобходимо обучение, само трябва да вземеш същият модел като твоето, защото различните години имат различни конектори. Smile