Волво Клуб - България

Full Version: Масло хидравлика, ХС90, 2,4Д5, 2008
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте съфорумци, 
Моля за малко помощ, понеже намирам противоречива информация относно хидравличното масло-оригиналното е зелено, но може и да се кара с червено(същото като на автом.скор.кутия).
Вчера си проверих нивото на течности и се оказа, че нивото на хидр.масло при студен двигател е на минимума, там даже имаше и надпис на английски , че трябва да се долее.Досега съм карал с ниво 4-5мм малко над този минимум, но от много месеци не бях го проверявал. Разликата като количество от мин до тези 4-5мм мисля е не повече от 50мл. Не съм гледал за течове по рейката. Сега имам червено масло в резервоара, забравих само да го помириша и да сравня дали е подобно на маслото от автоматичната скор.кутия.
В крайна сметка зелено или червено трябва да бъде? 
Колата преди да я купя е била обслужвана почти до последно в МП.
Проблем ли е да долея червено например Мобил или друго, защото не знам каква точно марка имам в хидравликата?
Мога и да направя  пълна подмяна със зелено но сега не ми се занимава.
Благодаря.
Около 100 лв. май беше литър хидравлично масло за Волво и е хубаво човек да не си прави експерименти, че и рейката и помпата са си цифри.
Апропо аз долях зелено Волво масло в Деу Ланосчето (с червено) но там просто експирементирам с тази корейка, а тя върви ли и върви Smile
Ибаф мааму, ако верно му искат 100 кинта... при бачо Иван от дженюин парц-а го взех за 36 лв.

https://genuinepartsdelivery.com/product...99onMhZEcM


Маслото по-принцип е зелено. Като търсех какво е маслото за мен (преди да питам Ванката) разглеждах в гугъла и факт е, че някои хора с Волва сипват ATF, уж по предписание. Нямам идея откъде е инфото и не търсих детайли като цяло, защото разбрах, че маслото за Волво е зелено. Деме до тук с достоверността на предното твърдение. 

Ако решиш все пак да долееш червено, със сигурност няма проблем да сложиш каквато марка имаш - няма да пресече маслото или счупи помпата, най-малкото защото ти ще сипеш 50-100мл. Ако обаче решиш да го смениш със зелено - може да дойдат проблеми. На теория, червеното е по-гъсто, респективно ако дълго време си карал с червено и някви луфтове са се получили, минавайки на зелено.. тия луфтове могат да започнат да правят проблеми. Ама тва е на теория.

#споредмен, дори да решиш да оставиш червеното, нищо няма да и стане на хидравличната ти система.
Благодаря за съветите. Разбрах, че зеленото трябва да се слага по принцип. Засега ще потърся червено само  за доливане. Като се постопли и имам време ще си купя оригинално зелено и най-вероятно ще го подменя цялото.Видях в ю-туба как става. Живея в Германия и се надявам тук да е по-евтино отколкото в  МП Бг.
2008-ма година няма как да е с червена ATF! Ако долееш червена в зелената,много вероятно ще прецакаш рейката и помпата!
Няма да долива червено в зелено. В първият пост пише, че в момента е с червено. И за сега (чукам на дърво) нито помпата, нито рейката са се прецакали..  Smile
(03-21-2020, 04:05 PM)iago Wrote: [ -> ]Няма да долива червено в зелено. В първият пост пише, че в момента е с червено. И за сега (чукам на дърво) нито помпата, нито рейката са се прецакали..  Smile
Зелената като остарее,става мръсно кафява. Не би трябвало да е червена.
Колега [b][b]pliva[/b][/b] , мисля че сте много прав относно цветът на старото масло. Най-вероятно моето е било зелено, но понеже никой не си е играл може би да го заменя изцяло и затова е добило такъв цвят, а още повече че е вече старо и на много км, само аз съм навъртял 40 хил км. Колата, я взех на 9г. и тогава цветът беше същият както сега, нормално мисля.
Понеже четох и в чужди форуми,че дори и дилърите са слагали в хидравликата същото масло като за скоростната кутия, утре ще разтъркам между пръстите и ще помириша дали евентуално не е същото като на скоростната кутия. Понеже преди няколко месеца правих замяна по метода 12л с преточване и помня какъв е мириса на оригиналното червено масло за АСК.
 Гледах 2 видео ролики в туба по цялостна замяна на маслото и там действително старото е същият цвят като моето.
В руското видео - преди 1г е било сменяно изцяло, само на 20 хил км и е вече черно.
В другото видео-  на английски (но той е руснак), колата е на 6 г. и маслото е на 48 хил.км, също е много тъмно. И двете нямат нищо общо със зеленият цвят.
Този от 2рото видео има много интересен канал с доста ремонти и работи по Волвото. Препоръчвам го.
Ето и линковете, мисля, че ще са от полза за много направи си сам ентусиасти)):
https://www.youtube.com/watch?v=SO6vbsFq-u8
https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=613s

PS: Между другото, някой може ли да ми препоръча, кой от втората генерация модел на ХС90 (а може би и на ХС60) е за предпочитане, с оглед на по-малко проблеми, повече комфорт, повече надежност и т.н. Знам че няма ИДЕАЛЕН вариант, но така да се каже да избера най-оптималният. Аз клоня към ХС90, понеже имам 3 деца и не знам с колко е по-обширно вътре като обем на багажника и място за пътниците-особено на задните седалки, отколкото ХС60. Но ХС60 някак си ми харесва повече...но ми се струва мааалко по-малко.Ако има линкове относно такава дискусия, ще съм благодарен, понеже нямам много време за ровене сега в нета. Линковете може да са на английски, френски, руски и български разбира се, а може и на гръцки ако има, но едва ли ще има, там не търкалят много волва, поне това ми направи впечатление. Благодаря.
Каквото и да вземаш втора генерация, гледай да е Т6. Лично аз бих взел ХС90 заради децата и задължително с Bowers and Wilkins Audio System заради мен. Хора от бранша се кълнат че това е най-хубавата аудио система в съвременен автомибил.

Между другото, Волво ХС100 ще е тук след 2-3 години Wink

[attachment=53271]
[attachment=53272]
[attachment=53273]
Здравей колега!
Не знам кое е по добрия вариянт от към качество между ХС 60 и ХС 90 но спрямо возия и комфорт 90 ката е със сигурност по добра особенно за дълги пътувания. Ти можеш да прецениш най - добре кой модел ще ти върши работа спрямо потребностите и нуждата заради която взимаш колата. Но аз на твое място бих си купил със сигурност ХС 90 само заради това, че сте 5 членно семейство. Не знма колко често пътуваш особенно на дълги разстояния но по голямото пространство отзад на децата със сигурност ще им донесе повече удоволствие и по малко умора от самото пътуване. Още повече по големия багажник ще ти събере спокойно багажа без да се налага да слагаш в купето. Това ти го казвам от опит, макар че съсм с два малчугана който все още са на столчета, но така те имат повече простор дори и да сме повече хора в колата. Преди да взема ХС 90 то ми се наложи да купя голям куфар за да си събираме багажа, тъпканица в купето и дисконфорт. Сега направо се родих с него. Дори и 7 местен остава достатъчно простор за пътниците, а и място в багажника. Това си е мое мнение от гледна точка поради каква нужда аз взех по големия автомобил. Успех
Pages: 1 2