Волво Клуб - България

Full Version: Проблеми с авт. скоростна кутия на XC90
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Понякога се случва нещо с колата ми и губи 'връзка' (предполагам) със скоростната кутия - на индикатора на таблото вместо "D" изписва просто една чертичка "-".

Случвало ми се е само на дълъг път извънградско и когато има леко изкачване на пътя. Когато се случи колата 'засяда' в най-високата предавка и стои в нея дори и да намалям. Налага се да отбия край пътя, да я загася и да запаля отново за да се оправи. Дори преместя от D на неутрална, паркинг или задна, на таблото показва само "-"  докато не я загася...

Пробвах да карам и на ръчен режим - случва се отново. Вместо чертичка обаче, докато съм на 5-та сменя индикатора незнайно защо на "4" и отново трябва да гася и паля.

Волвото е XC90, 2004 г.; 2.4 дизел (163 коня), AWD

На 226 000 км е, като маслото на скоростната кутия го смених на 200 000 веднага като го купих. Преди това не е сменяно, но и този проблем си го имаше преди смяната която направих.

Благодаря за вниманието.
Най вероятно няма да е само това.
Първите XC90 със стария CEM си създават проблеми.
Искаш да кажеш, че проблема е едновременно и в скоростната кутия и в CEM модула ли? Някакви идеи как да се подходи тук?

Забравих да кажа, че заради това ми излиза и грешка на таблото 'Transmission Service Required'.
Влиза в авариен режим, 5та предавка и задна е единственото, което имаш налично като се случи. Прочети грешките и виж какво се случва, най-вероятно не е добре.
Здравей колега,
Преди да влезеш в разни филми изчисти куплунга с имобилайзера с контактен спрей. Най-вероятно това ще ти реши проблема. Пробвай, нищо няма да ти струва. Само си разкачи акумулатора преди това и изчакай 10 минути. Много често на волвата до 2007 година поради окислен куплунг с имобилайзера стават едни такива работи. Хващам се на бас че това ти е проблема Wink
Здравей колега
Прочетох за проблем ти и не знам точно как да го оправиш но мога да ти дам идея за опит на поправка. Скоростната кутия има собствен компютър отпред до компютъра на колата. С годините влиза влага в куплунга на буксите и пиновете се окисляват. По този начин кутията губи връзка с компютъра и може да прави грешни действия. Почисти ги със спрей. При мен бяха ужасно окислени и кутията нямаше никаква връзка с компютъра и работеше зле както и изписваше същата грешка. Успех и дано да сме ти полезни
А защо трябва да се разкача акумулатора, така нямали да се появят други проблеми от липсата на захранване към някои модули!