Волво Клуб - България

Пълна версия: Въпрос за номе на двигател и неговият вид???
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте.
Вчера си купихме Volvo 850 ! ! ! Tongue
След около 3-месечно търсене в БГ и в чужбина, накрая го взехме от София. Първоначалните ми впечатления от колата са добри. Другата седмица ще ходим в провинцията и тогава ще бъде по същественият тест драйв Smile (по магистрала и междуградски).
Имам обаче един такъв въпрос. Колата я купихме с идеята, че е 2.5 пълен инжекцион, 20V, 170 кс. Тази сутрин обаче се разрових из интернет (все пак съм българин, тома неверни, трябваше да се уверя Smile) и установих, че номерът на двигателя отговаря на 10V. Номерът на ДВГ 20V 170кс трябва да е B5254S...., а номерът на нашата е B5252S..., което отговаря на 10V 140 кс. Дотук добре, разбрах, че колата е 140 кс. Но на капакът на клапаните на 10V трябва да пише SOHC, а на нашата пише DOHC, което значи 2 разпределителни вала :?: :?: :?:
Дали някой ще може да ми обясни за какво става въпрос, защото в крайна сметка не съм сигурен автомобилът 10V 140 кс ли е, или 20V 170 кс ???
малко е тъп тоя въпрос ама погледна ли под капака на клапаните :?: :lol:
ПП
къде погледна за тази информация че и аз искам да проверя нещо за моята
ПП2
ако искаш заповядай днес на срещата от 12.30 пред НИМ и колегите които имат такава кола могат да споделят нещо
unicata написа:малко е тъп тоя въпрос ама погледна ли под капака на клапаните :?: :lol: ...
Smile Глупав или не, въпросът за мен е важен. Ако знаете няккаъв начин за проверка на клапните и конските сили кажете. Къде да погледна и т.н. Относно срещата, ще гледам да дойдем са баща ми.
unicata, това е линка, на който можеш да провериш рама и такива неща. Дано ти свърши работа.
пластмасовоя капак върху мотора може да е сменен умишлено за заблуда така че трябва да се вярва на номера на двигателя - там няма измама. съжалявам но сте били заблудени умишлено или не.
B5252S - 103KW 140кс
ела на срещата днес и може някой със същата кола да погледене
sasho_s40 написа:пластмасовоя капак върху мотора може да е сменен умишлено за заблуда така че трябва да се вярва на номера на двигателя - там няма измама. съжалявам но сте били заблудени умишлено или не.
B5252S - 103KW 140кс
ела на срещата днес и може някой със същата кола да погледене
Благодаря за отгвора. За срещата, както казах ще се постараем да дойдем. Аз не се ядосвам, за това че колата е 140 кс, относно това няма проблем. Просто искам да знам реалната и мощност. На мен много си ми харесва автомобилчето, така че и на 140 съм доволен Smile
Тъй като, реших въпроса си и няма смисъл да занимавам колегите от форума с това нека някой админ или мод, ако желаят да заключат темата.
Честито за 850-то, само че къде се разбърза толкова кажи поне какво се оказа в крайна сметка 8)
alex написа:Честито за 850-то, само че къде се разбърза толкова кажи поне какво се оказа в крайна сметка 8)
Smile Smile Smile
Благодаря... Big Grin
В крайна сметка е 2.4i, 10V, 140 кс. Явно някой е сменил пластмасата, намираша се върху капака на клапаните с такава на която пише Volvo DOHC, което не е съвсем вярно. Сигурно с цел, да я продадат на някои лаик като мен (надявам се с ваша помощ да вляза в час, за да може да не ме минават а и да знам какво карам Smile) за 20V вместо за 10V. Но мога да кажа, че изобщо, ама изобщо НЕ СЪЖАЛЯВАМ. Автомобилчето е страхотно, широко, возия страшна, управление... много се радвам, че послушах Вашите съвети и в крайна сметка взех Volvo 850. Сега стискам палци, да сме късметлии с баща ми и колата да е в добро състояние, защото не всичко може да се прегледа преди да се купи... Но се надявам всичко да е на 6+ Smile
Абе все нещо ще се обади ама кеф цена няма така че успех а относно клапаните и конете хич да не ти пука Big Grin
alex написа:Абе все нещо ще се обади ама кеф цена няма така че успех а относно клапаните и конете хич да не ти пука Big Grin
Абсолютно си прав :thumbleft: