Волво Клуб - България

Full Version: Моля за помощ - избор на модел
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте, всички!
Аз съм нов във вашия клуб и всъщност още нямам Волво. Това е всъщност и причината да се присъединя към клуба - искам да си купя и яко рових из темите за да разбера накъде да се насоча. Ето и каква точно е ситуацията - на 15 февруари (тоест след десетина дни) ще имам около 7000 лв които съм предвидил за шведска машина. По начало се бях насочил към V40 (брат ми има такова о много ме кефи), но след много ровене из темите започвам да се колебая м/у него и V70, което чувам било най-здравата гадина Big Grin. Знам че има подобна тема но пак не ми стана ясно защо и кое. Та молбата ми е да ми кажете наистина ли е толкова по-добро, защото в40 ми харесва много повече на вънщен вид (а т'ва си е важно за лаик като мен) А основното ми питане е от всичките в40 кой двигател е най-добрият, кой е на второ място и тн.
Нека ви кажа и какво е вжно за мен:
1) След като и оправя всичките проблеми и я заредя с качествени консумативи не искам да я пипам максимално дълго време!
2) Комфорт отвътре, качествени материали, работещи джаджи, простор(висок съм 196см)!
3) Външен вид - тук няма спор в40 много ме привлича ( особено с хубави джанти етс..)
4) Евтина поддръжка - знам че е невъзможно но все пак ...
5) Разхода не ме притеснява - искам да върви и да ме слуша като я натисна!

Това е в общи линии - и извинявайте ако има подобни теми, но много рових и не намерих отговор на най-важния ми въпрос - КОЙ ДВИГАТЕЛ ДА ИЗБЕРА ЗА В40 ИЛИ АКО МЕ УБЕДИТЕ - ЗА В70!!!!!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
ПС: Ако може и да ми кажете "защо" конкретния двигател би било супер!
според мен в70 е по добрия избор
предимства
1 по висок клас автомобил
2 по голям
3 по комфортен
4 само волво мотори (освен дизела )
5 подръжката е една и съща
недостатаци
по голям разход на гориво


не знам защо си се насочил към комби но знам за едно s70 което е супер и на цена и на вънхен вид
Дай някакъв линк да го видя ако е обява! Въпросът ми обаче е по-скоро кой двигател! Не разбирам нищо от двигатели, а пък много искам да си взема добра машина! Много бих се радвал ако се изкаже някой ебахти спеца по волво-тата Smile)))
Не се бъзикам м/у другото Smile)
Колкото до В70ката - да, сигурно е по-висок клас, ама е много ръбата да го *ба! А и е бая голяма - не знам как ще я паркирам в центъра!
Хайде хора, помогнете! Когато джойнах клуба ми се сторихте много отзивчиви! Бяхте отговаряли и на най-тъпите въпроси! А аз наистина не знам какво да правя - не съм милионер, иначе щях да си взема старото ц70, но с всички екстри - много красива машина!
За да ти се оговори точно кажи за кава цел ти е колата иначе по висок клас повече лукс по голяма надеждност почече сигурност повече разходи.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=6646" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=12&t=6646</a><!-- l -->
там си пише всичко небходимо
моето е 850 същия мотор
няма никакви грижи мотора
върви превъзходно гори 11-12 градско
Еми трябва ми за да ходя на работа, на ски, на риба за такива тлъсти бели амури като тоя, за трупове, за мацки - еи такива работи. И искам някой ден като я продавам да струва нещо ако е възможно Smile)
Toгава е добре да имаш предвид, че V40 хич не е за офроуд - нисичка е и лесно задира по неравности, магистрална глезла е Wink Вярно по-красиво е, но V70 просто е по-големия войн Smile
Ти си си за 850 тди двигателя е супер доста икономичен градско 9-12 зависи от трафика и тежеста на десния крак извън градско 6-7.5 динамика доста добра .В града понася доста добре леки удари с броните без щети. Комфорт и пространство прилични. Проходимост с цел риболов много добра особенно ако има тракшан , като бутнеш задните седалки и си купиш надуваем дюшек 1.80/1.2 не ти трябва палатка за двама човека си е супер, проблема с душа е решим със 25.литрова туба и компресора за помпане на гуми( дупчиш две дупки на капачката на тубата в едната поставяш автомобилен вентил в другата пъхаш душа или някакъв маркуч включваш компресора и ако си имал късмет за слънчев ден имаш даже топла вода) Друго какво да ти кажа разликата между 850 и в70 практически няма лично на мене 850 повече ми харесва има си собствен стил.Относно 40 ските не са лоши коли но поне според мен са са далеч от шведския дух.Мога да направя сравненията защото в момента имам и 850 и в40 и един трабант които за риба няма аналог като проходимост може да се сравни с лада нива и сузуки самураи
Честно казано май вече се спрях на машина - в40 2.0 140 коня, 97ма - просто много тънко ми я дават - 4000лв, а пък е с всички екстри, вкл. кожен салон(пълен, черен), подгр седалки, автопилот!!! Има само външни забележки - поочукана е, но аз така или иначе се интересувам вътре да ми е чисто и удобно. Дори и да изкочат някакви проблеми - за разликата в цената спрямо другите с тия екстри мога да направя основен ремонт Smile)).
Ако някой мисли че правя грешка нека каже докато е време - на 15ти февруари я взимам и почвам да я ъпгрейдвам - музика, джанти (мисля да са 15ки за да не променям заводските дадености, ама черни - като купето), яки стелки и малко интериорно осветление - да стане по-негърско. Естествено ще сменя всички консумативи, вкл. и масления филтър.
А колкото до 850ката - не искам толкова стара кола просто, иначе знам че е яка гадина.
Никой нищо не казва ... или съм направил перфектния избор, или всички са си купили голфове и са сменили клуба Smile
Pages: 1 2 3