Волво Клуб - България

Full Version: Теч от радиатора
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте всички,
имам теч от радиатора между металната част и пластмасата.Губя около 200-300мл за около 400км.
Възможностите за които се сещам за спиране на теча са две:
1. Сипвам в системата от онези добавките за спиране на течове, но се притеснявам да не стане запушване на друго място в охл. система.
2. Демонтирам и разглобявам радиатора.Почиствам частите и ги сглобявам като използвъм подходящ уплътнител, който добре да прилепва към двата материала и да издържана на температура от -30 до 130гр.С, и устойчив на антифриз.Предполагам някакъв силикон, но какъв точно.
Притеснениявам се за пластмасата, дали не е остаряла с времето и да е станала по крехка. Защото съм виждал как се чупи пластмасата на радиатора на друга кола.
Ако някой се сблъсквал с подобен проблем или може да даде съвет ще съм благодарен.
Аз ще ти кажа и трети вариянт,отиваш и си купуваш чисто нов от магазина.Това което искаш да правиш е временна работа и най много след месец пак ще текне.Нов струва около 220-250лв.Пластмасата е много остаряла и ще протече от друго място,няма оправяне.
Сменяй иначе няма да стане. Аз вчера си смених и радиаторчето за парното 220лв. - подготви се и него да го смениш в недалечното бъдеще :oops: :oops: :oops:
За съжеление Ицо е прав скоро ще сменяш и радиаторчето на парното , ако някои не го е направил преди тебе което е малко вероятно .По мои спомен радиаторчето го имаше в евро 07 и беше към 100 лева ,но може и да се лъжа.
ddxdd Wrote:За съжеление Ицо е прав скоро ще сменяш и радиаторчето на парното , ако някои не го е направил преди тебе което е малко вероятно .По мои спомен радиаторчето го имаше в евро 07 и беше към 100 лева ,но може и да се лъжа.
Ванка баш от Евро-то го купих вчера 220лв. на дребно Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock:
Кофти ,а може и аз да не помня цената като го купувах беше преди година ако не и повече.
Благодаря за съветите!
Ще направя проучване за нов, но все ми се искаше да проработи някои от първите два варианта.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=7019" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=21&t=7019</a><!-- l -->

И без коментар! Успех КОЛЕГА!