Волво Клуб - България

Full Version: Пръскалки за челно стъкло!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Откраднаха ми пръскалките на челното стъкло. Неприятен момент. Взех да се заглеждам по другите коли да видя кой какво решение е намерил и не видях VOLVO 440 с налични пръскалки. Питах по автоморги никъде няма. По магазини за авточасти за заместители на оргиналните с такава дължина не намерих. Този модел VOLVO сигурно държи световният рекорд по дължина на тези пръскалки. С голям труд преправих едни от Рено Клио. Визуално добре, но функционирането е зле. Идват къси. Ако някой е намерил решение с подходящ заместител от друг модел автомобил нека да сподели.
Второто ми питане каква е нормалната цена за смяна на масло на двигател вкл. филтъра. Днес реших да го сменям. Отивам 12лв смяна добре. Вкарвам колата и господинът отдолу казва "колата има кора 5лв за демонтаж и монтаж". Общо 17лв смяна. Работа за не повече от 15мин. Като се обърне в часова ставка 68лв./час. Това се казва високо платен и квалифициран труд. Казах на господина, че колата е с "два маслени филтъра", колко ще се оскъпи. Цената скочи още с 5лева. Ако колата била дизел смяната се оскъпявала още. Такава некомпетентност и обирджийство не съм виждал. Пожелах му приятен ден и много клиенти. Става дума за Бургас.
След като на една авто мивка ми счупиха едната пръскачка, се наложи да търся решение като теб. Монтирах пръскачките на предният капак. Вярно монтажа е свързан с пробиването на отвори на капака и преработка на системата от маркучи, но се получи и вече 5 години нямам проблеми. Освен това, новите пръскачки са двойни, т.е. пръскат на 4 струи. Измиването на стъклото е по-добро. Самите пръскачки струват между 3 и 6 лева комплект в зависимост от магазините за по 1 лев. Big Grin Могат и да светят ако искаш. Самото монтиране е малко трудно и върви в комплект със споменаването на доста "майки". Big Grin
Успех.
WarOfTheWorlds приятел и аз съм в БС. Аз имах същия проблем. Намерих в една от автоморгите зад метро на излизане, една разкашкана 2-ка и човека ми даде пръскалките без пари. Натакмих ги някак си /ТРУДНО/, но ... за да попадне воадата тама където трябва си иакс скорост над 70... А и на Волво са с една дюза, а на 2-ката с 2-ве, сещаш се нали? Ианче ги уплътних с гума. И аз ги издирвам ама явно са кът... Успех !
за всички които стигнат до извода да пробият капака и да сложат дюзите на него:
30655605
Това е номера на пръскалките в МП (около 9 лв бройката) по принцип са за доста по новите модели С60; 80; ЦХ и т.н. Какво е предимството - не пръскат нито на две нито на 3 стрйки а направо си "вали дъжд". Резултата - ефектиквността им е пъти по-голяма, а разхода на течността съответно е пъти по-малък (нищо че нашите резервоари са големки)
Тази рокада вече съм я направил на С40-ската ми и смятам да си поиграя и със 460-ката, а когато това стане ще имам излишни пръскалки ....
Дано съм бил полезен на някого
УСПЕХ В НАЧИНАНИЯТА
yuckuJackD Не става ясно цитираните от тебе пръскалки с инв.№30655605 от МП могат ли да се поставят направо на 4ХХ серия или трябва преправяне. Ако знаеш добре е да дадеш информация колко е височината им.
MMM Wrote:Откраднаха ми пръскалките на челното стъкло. Неприятен момент. Взех да се заглеждам по другите коли да видя кой какво решение е намерил и не видях VOLVO 440 с налични пръскалки. Питах по автоморги никъде няма. По магазини за авточасти за заместители на оргиналните с такава дължина не намерих. Този модел VOLVO сигурно държи световният рекорд по дължина на тези пръскалки. С голям труд преправих едни от Рено Клио. Визуално добре, но функционирането е зле. Идват къси. Ако някой е намерил решение с подходящ заместител от друг модел автомобил нека да сподели.
МММ, на моето 460 му се счупиха щипките, които фиксират пръскалките и последните започнаха да се въртят накъдето си искат и да хвърлят струйката навсякъде, само не и върху предното стъкло. В едно магазинче на ул."Козлудуй", София намерих пръскалки с подобна дължина (2-3 см - не съм ги мерил точно), които в долната си част бяха с резба и гайка както нормалните пръскалки, а не с пластмасови щипки като оригиналните. Сложих ги на мястото на оригиналните без да пробивам капака и сега си пръскат много хубаво, стегнати са, не мърдат. Голям зор беше само лявата, защото точно под нея е моторчето на чистачките и е почти невъзможно да се бръкне, за да се завие гайката и закачи маркучето.
Аз също имах такъв проблем. Реших го като си купих нови пръскалки от мото-пфое. Струват около 3-4 лева.
Аз от мото пфое и една дъвка не бих си взел си купих от техко имаги и в магазина на В. левски
няма ги вече на В. Левски - купих последните две :wink:
Те са печени и знаят, че лесно падат - ще заредят още Big Grin
Pages: 1 2