Волво Клуб - България

Full Version: Пали когато си иска
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
имам следния проблем със Volvo 850 GLT: пали само когато навън е по-хладно. Ако е някаква голяма жега или е напечена колата от слънцето не иска да запали. Стартера върти, но до там.

Последното, което се е случило преди да се появи проблема е, че ми светна лампата за ниско ниво на антифриз-а и съм долял готов от Лук Ойл. Дали може да има някаква връзка.

Ходих в един сервиз (по-скоро ме изтеглиха до там) и наместиха кабелите на свещите и ги напръскаха с контактен спрей. След това запали, но след 2 дена пак същата работа.

Някой има ли идея от какво може да е това, че е малко кофти да ме оставя на улицата!
Като начало си провери свещи и кабели,дистрибуторна капачка.Ако не ти се занимава и имаш излишни 30-50 кинта иди на пълна диагностика.Подобни тестери вече с лопата да ги ринеш,желателно е и майстора да разбира какво му показва.А като запалиш после всичко О.Х.(очен хорашо) ли е?
Гориво има ли - в смисъл до инжекторната рейка стига ли?
Веднъж като запали няма никакви проблеми. За горивото не знам как да го проверя, но ако не достигаше едва ли щеше да пали при по-хладно време. Иначе за диагностиката нямам излишни пари, но явно ще се наложи, просто исках да видя някой тук дали е имал същия проблем.
Колега имах същия проблем , който се оказа слаба спойка на релето за бензинивата помпа
дадах го на един приятел да ми го запои и проблема изчезна
Успех Smile
Малко напомня на лебедовата песен на бензиновата помпа. Ако ще ходиш до сервиз, нека ти замерят и налягането на помпата.
Уви, прав се оказа, бензиновата помпа е взела-дала. Сега ще се смена. В Moto-Pfohe ми казаха цена от 600лв, ама нямам намерение да им ги дам. Ще си намеря нещо на по-свестни цени.