Волво Клуб - България

Full Version: Колко пари струват ремъците и ролките ??
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Колеги днес звънях в Ауто+ и с отстъпката ми казаха за 2 ролки,пистов ремък и водна помпа 400лв.Аз знам,че нещата са си скъпи за Волво,но за В40-ката ми излезнаха тези неща + предни накладки 300лв :roll: .
Та това исках да ви питам дали е нормална тази цена.
П.П.Колата е 850 94г. 2.0 20В 140к.с.
Цени от МП преди няколко месеца за С70 2.0 10 клапана.
Ангренаж:
паразитна - 73.42
обтяжна - 88.51
ремък - 82
хидравличен обтегач - 125 ( с отстъпката )

Пистов:
паразитна - 67
обтяжна - кит - 45
ремък - 54

водна помпа - не помня - между 80 и 120.

Това са цени без отстъпките.
При добро желание, наличие на инструменти, ентусиазъм и кураж могат да се сменят и в домашни условия за около ден Wink Има доста изписано из интернетско.
Не аз за смяната ще си ходя да ми ги сменят ама просто цифрата ми се видя фрапираща и то от ауто+.Ще звънна на моя човек в МП да видим за какво става въпрос Big Grin
Значи да се подготвя и аз, щото и на мен ми предстои... ах, как искам ако може само ремъците да са за смяна Big Grin !
Абе то може ама ти просто за тези пари си купуваш сигурност. И даже повече от 400 лева може да се наложи да се отделят за части , ако се сменят всички неща, - ангр.ремък, обтяжна, паразитна, в.помпа / 138 лв ориг. аisin ot MP/ пистов ремък и неговия обтегач /ролка само/ иначе около 120 лв с механизма. Но все пак мнооооого повече пари ще се наложи да се отделят ако нещо сега се спести и се случи беля , повярвайте ми.
Смених ангренажен ремък "Гейтс",ролки (видях,че на една пише "Ина"),масло "Игол",горивен филтър,маслен филтър,въздушен филтър,свещи "Бош",предни накладки "Паджид"!
Цялото това удоволствие ми излезна 580лв.
430лв. са частите и 150лв. работа и масло (като се има предвид,че труда ми излиза около 80лв. но все пак са мои хора в сервиза Big Grin ).
П.П.Отделно имаше там доливане на антифриз и доливане на хидравлична течност,измиха ми двигатела (има съмнение за течове на масло Cry ),цялостен преглед и т.н.Абе изгубих им един ден Big Grin
Днес смених два предни спирачни маркучи които са 20лв и се оказа,че течовете на маслото са идвали главно от капчката за маслото.Има и теч от един семеринг на скоростната кутия,но той не е чак толкова сериозен. Big Grin
Здравейте Волвари Smile,
raceteam къде са ти майсторите Smile ако са в София дай ми едно адресче, че имам един семеринг който прокапва масълце и е доста неприятна картинка след мен . Не капе много, но ще пътувам скоро на дълга дестинация и искам всичко да е 6 .
Ако има други майстори който не са скъпчии може да споделите .

Мерси предварително.
(Сори за поста но после ще обявим цената на смяната и впечетленията !)
Здравейте колеги,
преди два дни си смених ролките, ремъците и водната помпа. Цената на частите - 304лв. - труд - 150лв. Ролките ся INA, ремъците са DAYCO, водната помпа е HEINZ или нещо подобно, не съм сигурен в името.
Това е.

2те ролки и ангренажния ремък - 210лв.
водната помпа - 68лв
пистовия ремък - 26лв.

01. септември. 2009г.
Днес проверих как се казваше производителя на водната помпа, защото не се сещах за името и, а по-горе писах че се казва нещо като HEINZ ... - фирмата е DOLZ - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.idolz.com/uk/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.idolz.com/uk/index.php</a><!-- m -->
Pages: 1 2 3 4