Волво Клуб - България

Full Version: Странен шум при спиране... и не само
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Привет на всички,
нещата са следните: когато спирам се получава леко "хрупане" в педала на спирачката, все едно се наместват зъбни колелца или нещо от сорта. Изтрих грешките на АБС-са (губи сигнал от предно ляво понякога) но хрупането продължи. Забелязах или по скоро чух че при много ниска скорост(5 до 8 км/ч приблизително) се чува такъв звук но по-слабо. Четох в едно описание, че при 6 км/ч тракшън контрола и АБС-са си правили проверки, обаче този шум си е леко изнервящ особенно в градско(хрррр, хрррр -20 пъти #-o ). Ако някой знае нещо, моля да помага!!!
Не е лошо да напишеш каква ти е колата за да може някой да се ориентира и да ти помогне. ::beer::
В движение на завой или спиране има ли го? на тази скорост на която го има.
stefan_nemadakaja Wrote:Не е лошо да напишеш каква ти е колата за да може някой да се ориентира и да ти помогне. ::beer::
Не е лошо,ама аз нали си я знам :? . Колата е В40 2,0 Б4204С '96 АБС и тракшън контрол.
И да, шума го има винаги, при всяко спиране или падане на скоростта до горепосочените граници 5до 8 км/ч ориентировъчно(ако абс-а неработи, го няма)
На един приятел на Фиат Мареа преди време му се скапа компа на АБС-а и работеше постоянно,понеже му досвидя да даде една шапка пари за комп и го изключи и си караше така.
Има развитие! Смених компютъра, и... :minigun: проблема си остана. Сега почвам с подмяна на кабели :x :x :x :x :x
vep Wrote:Има развитие! Смених компютъра, и... :minigun: проблема си остана. Сега почвам с подмяна на кабели :x :x :x :x :x

Преди да сменяш кабелите провери датчиците, които са на колелата. Те са магнитни и събират всякакви железни боклуци. Възможно е те да изкривяват сигнала. Това е само предположение, но поне няма да ти струва нищо да почистиш въпросните датчици. Успех в решаването на проблема.
И ги пръсках, и ги чистих(на място, без сваляне), но започвам да мисля, че това е нормално!
п.п. губи преден ляв датчик при ляв завой и леко "прелашкване" на колата
Търсенето продължава! :!:
Преди време смених датчика, който се губеше от време на време но нещата са без промяна. Насочил съм се към предните дискове - кривини, неравномерно износване на накладките...
Ако някой има други идеи нека пише.
Такаааа! Проблема вече е решен Smile Smile Smile . Оказа се, че шенкела с който досега карах е друг, смених го и вече няма "хррррррр" на всяко спиране, а и лампата на АБС-а вече не свети. Smile :o
Pages: 1 2