Волво Клуб - България

Full Version: Колко струва водния радиатор на 850 бензин?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Е са го къпих от Пловдив и на Ихтиман разбрах горчивата истина - тече от "гърлото " на горния маркуч.

Та прочетох че не се лепи , колко стръва нов?
Между 250 и 300 кинта.Зависи какъв е и от къде го купуваш.
Са дилемата е : кой ще го смени и за колко пари"?

Ще го взема от "Евро 07" , към 300лв е , с отстъпката - около 200
Всеки може да го смени, а за колко пари........... там вече както се разберете :!: :!: :!:
С "леки" връзки в Нисенс 250 лв.Ако само гърловината ти се спукала може6 временно да закрепи6 полужението като набие6 една втулка(тръби4ка)...временно!!!Самата смяна е елементарна монтаж ,демонтаж и проверка(обезвъзду6аване),пу6ене на цигари,и слу6ане на акъли от ком6ий 2 часа....успех.По убаво от новото нема!!!
n_markov Wrote:С "леки" връзки в Нисенс 250 лв.Ако само гърловината ти се спукала може6 временно да закрепи6 полужението като набие6 една втулка(тръби4ка)...временно!!!Самата смяна е елементарна монтаж ,демонтаж и проверка(обезвъзду6аване),пу6ене на цигари,и слу6ане на акъли от ком6ий 2 часа....успех.По убаво от новото нема!!!


Как се обезвъздушава ?

Нещо специфично?

Не се ли оправя сама системата?
Как се обезвъздушава ?
С желание Big Grin ,Без "майката" Big Grin
Принципно се самообезвъзду6ава ...свипваш бавно те4ност и като стигне6 МАХ се спира6 затвараш капа4ката на казан4ето ,пали6 ,првави6 едно крък4е не квартала да загрее хубаво,през това време ако ти е светнала лампата за нивото на охлаждажтата те4нос се спира6 ,гаси6 ,леко отви6а капа4ката и отново "по4ти до МАХ".6те из4ака6 да ти врътне перката като все пак си гледаи температурата на таблото 6тото нали казваш 4е не6то има6 съмнения относно дат4ика за температурата.Това го го повтори до като се спре да губи видимо те4ност. При мен ли4но при първото доливане процедурата е завър6ила.На другата сутрин поглежда6 пак как е полужението.Ако неиндентифицирано ти 4езне те4ност....по добре не си го и помислиай
Здравейте колеги, преди няколко дни смених радиатора си, който беше повече от 60% задръстен с ??? боклуци и ... предполагам, че заради тоа се беше спукал в горната част под тръбата отиваща към термостата. Цената на която купих новия е 294лв от фирма "Евро 07". Получих го пакетиран и вакумиран, но неудобен за носене, така че пеша и по градски транспорт не става да се мотаете с нещо толкова голямо. Болшинството фирми, които питах , докато си търсех радиатор, ми казваха различен произход на предлаганата от тях идентична стока "International radiators" - едни казваха че са белгийски, други че са холандски, трети - италиански, а други - турски. Накрая след сериозен маркетинг установих, че се произвеждат в Тайван. Но да не ви губя времето с повече подробности.
И така, сложих радиатора, но започнах да губя вода. Всеки ден доливам и то не малко - 1-2литра. Течове видими нямам. Проверих за описаните по-горе симптоми за теч в купето, за пара от ауспуха, за маслото във вид на боза ... нищо от това не се случва при мен и слава Богу, но водата изчезва. Когато тръгвам датчика за водата свети, защото тя е на дъното на казанчето, а след известно време каране спира. Тогава и аз спирам и виждам, че водата в казанчето се е покачила, а след известно като покарам пак светва отново...
Ако някой се е борил с подобен проблем и немерил изход, да пише, ако желае.
До скоро и безаварийно.
Що не пробваш сутрин докато е студена да долее.