Волво Клуб - България

Full Version: Къде се намира Ламбда сондата??
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги днес реших да си сменя крушките на таблото и на ламбда сондата ми беше изгоряла.Смених крушката и естествено светна Confusedhock: .Та къде се намира Ламбда сондата,че искам да проверя за стърчащи кабели от нея,че имам няколко които стърчат Big Grin .Най-добре ще е ако може някой да направи снимка,че незнам и какво представлява :oops: .
П.П.Колата си върви иначе добре,държи нормални оборото.Единственото което е че падат малко бавно оборотите,но това си мисля,че е от вакумите,че имам май запушени :evil:
На колектора преди катализатора.Няма начин да не я видиш.
sasho_bg3 Wrote:На колектора преди катализатора.Няма начин да не я видиш.
Сашо е прав но виж тук=[attachment=8494]
Мерси колеги утре ще прегледам да видим за какво става въпрос :wink:
Само дето символа "ламбда" изобщо не означава на 100 процента , че имаш проблем със сондата. Това е индикацията за CHECK на електрониката по мотора. Най - вероятно има някакъв не-особено сериозен проблем , защото колата ти върви, а може и да е била така още преди да я купиш и понеже продавачите не могат да отстранят грешката най-лесно е да извадят или да "изгорят" лампичката. Та така....чака те посещение при майстор с тестер, ако колата е след 1995 г. :roll:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=4576#p46791" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=6&t=4576#p46791</a><!-- l -->
Ето тук ще видиш как се гаси ламбда.
Така днес успях да угася Ламбда сондата,но открих,че не ми работи датчика за антифриза (този на казанчето) и също така,че имам грешли на АБС-а,които не успях нещо да ги изтрия.
П.П.Утре ще се пробвам пак,че днес трябваше да се ходи на работа Big Grin .
П.П.2А някой случайно да знае някакъв лек за този датчик на антифриза (този който е на казанчето) или трябва да се търси нов :roll:
Ако си убеден че не работи,по добре търси друг,може и втора употреба.
sasho_bg3 Wrote:Ако си убеден че не работи,по добре търси друг,може и втора употреба.
Ми май не си работи,че го замерих набързо с мултицета и нямаше индикации на живот :roll: ,но утре ако имам време ще видя пак тия грешки и ще го замеря пак,да видим какво ще каже Big Grin