Волво Клуб - България

Full Version: Матирани стопове??
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги на 850-ка горните стопове са се матирали.Дочух от някъде,че ако се напръскат с лак стават като нови,но какъв лак и от къде да го намеря незнам :roll: .Някой ако се имал същия проблем и е намерил решението на проблема,нека да сподели.
П.П.Знам,че нови е най-доброто решение,но все пак ако има някакъв начин да минем по евтино ще е добре Big Grin
Отиди при някой автобояджия.Той най добре ще ти каже(евентуално направи) стоповете.Мисля че е обикновен автолак,но може и да греша.
Лака трябва да е автомобилен
Аз миналата година се изръсих 50лв при бояджйа , но ефекта е минимален .
Общо взето не съм доволен , но казват че ако се пастират преди това ставал като нов .
Може да пробаш на някоя автомивка с пастиране преди лака , дано съм помогнал :wink:
Пастирането е решение но е временно . Аз лично съм правил това има ефект но слет 3-4 месеца процедурата трябва да се повтаря . Причината е в умората на материала от слънце , вода ,студ и зависи стопът дали е направен от рециклирани материали
Най-добре става с автолак, не е задължително да ходиш при бояджия, става и с обикновен спрей. Трябва да се матира с водна шкурка (за да не падне лака) и да се пръсне няколко ръце. По този начин си затъмних предните мигачи (преди лака ги минах лееееекичко с черен мат, че нещо изглеждаха зле на фона на черните фаровеSmile. Проблеми при светенето няма (дори сега се осветява цялата повърхност на мигача), това го правих преди 1 година и досега няма дефекти, а след зимния сезон ще си освежа стоповече (освен ако няма финанси за нови). Темата вече е стара, но смятам, че е полезно да споделя опита си (под спрея минаха и два Голфа SmileSmile ).
Незнам за сега си ги карам така пък като си платя цялото каско ще ги мина през каското и направо нови мисля да слагам Big Grin
С нови винаги е по-добре Wink