Волво Клуб - България

Full Version: Губи вода
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги! Появи се отново един проблем.Колата губи вода.От вчера до днес съм долял литър антифриз.На първо четене не тече от никъде, водна помпа е сменяна.Към гарнитура ли отива?
divia Wrote:Здравейте колеги! Появи се отново един проблем.Колата губи вода.От вчера до днес съм долял литър антифриз.На първо четене не тече от никъде, водна помпа е сменяна.Към гарнитура ли отива?


ако парното ти не духа топло и двигателя по някога загравя над нормалното,или пък водното съед от радиатора се надува и става твърдо-това е признак за гарнитура на главата-поглеждаи и маслото-дали не е на боза-

макар,че ако ти тече радиатора -може да не забележиш теча,защото тои е загрят и водата се изпарява мн бързо.
Парното си духа топло, колата не загрява, стои си на средата.Маслото даже още не е потъмняло от последната смяна.
divia Wrote:Здравейте колеги! Появи се отново един проблем.Колата губи вода.От вчера до днес съм долял литър антифриз.На първо четене не тече от никъде, водна помпа е сменяна.Към гарнитура ли отива?

Прегледай тапите на блока.
Погледни също така и радиаторите - големия отпред и този на парното.
Скъсано водно съединение? Например до скобата, с която се хваща към термостата?
Има една тръба на главата отзад, която ръждясва и изпуска антифриз.От там се губеше около едно казанче на 10 км.Но когато е загрят двигатела.Огледай добре ако трябва и от долу.Тогава не се вижда теч , или да капе.Водата се изпарява веднага.Друго което ми се случи е да тече от гарнитурата на главата където е ангренажа.Там се виждаше теча веднага след като запаля.Оправих го с нова гарнитура.
По принцип имаше теч от маркуча, който влиза в блока.Скобата беше поръждясала и не стягаше добре.Надявам се сега да няма проблем Smile
КОЛЕГА И АЗ ИМАХ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ИМА ЕДНА МЕТАЛНА ТРУБА С РАЗКЛОНЕНИЕ ТОЧНО ПРЕД ДВИГАТЕЛЯ ГОВОРЯ ЗА 460 1.9 ТД ТА И АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ Е ОТ СКОБА, ОТ МАРКУЧ НОО СИ БЕШЕ ОТ ТРУБАТА.
СПОЙКАТА НА РАЗКЛОНЕНИЕТО БЕШЕ ПРОПУКАНА И ОТ ТАМ СИ ТЕЧЕШЕ, Е СМЕНИХ ТРУБАТА И НЯМАМ ЯДОВЕ ПРОВЕРИ ВСЕ ПАК И НЕЯ