Волво Клуб - България

Full Version: Спортно окачване за 850 2.0, 20V
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Дойде време за смяна на амортисьори. Колата много "омекна" и на магистралата по завоите над 130 км/ч започва да люлее. Реших да купя нови, като добавя направо някой лев за спортно окачване.

Някой слагал ли е такова и имам въпрос дали няма да ми опират гумите в подкалниците? Спрял съм се на амортисьори "Кони" и спортни пружини на "Апекс". С оригиналните лети джанти съм.

bonso
Имам познат който си сложи амортисьори"Кони"на неговото 850комби,но след около месец си върна старите.Причината е ,че карал предимно градско и много твърдо вози колата.Не знам нали е сменял и пружините,но мисля че продава амортисьорите ако те интересува ще питам.
Аз също си продавам мойте задни амортисьори ето линк: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=10484" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=12&t=10484</a><!-- l -->
Благодаря за инфото, но миналата седмица поръчах амортисьорите. Дано наистина да не е прекалено твърда возията.

bonso
Смених амортисьорите с 4 бр. "Кони" ( добре че успях да взема добраа отстъпка ... ), както и сложих 4 бр. нови пружини на "Апекс". Волво- то се свали с 4 см. и колата заспа на пътя. Няма мърдане и по завоите на магистралата, което е добре при мене, защото карам доста извънградско. Smile Наистина вози по- твърдо и брои неравностите по пътя, но за няколко дни и свикнах. 8)

bonso
Bonso Wrote:Смених амортисьорите с 4 бр. "Кони" ( добре че успях да взема добраа отстъпка ... ), както и сложих 4 бр. нови пружини на "Апекс". Волво- то се свали с 4 см. и колата заспа на пътя. Няма мърдане и по завоите на магистралата, което е добре при мене, защото карам доста извънградско. Smile Наистина вози по- твърдо и брои неравностите по пътя, но за няколко дни и свикнах. 8)

bonso
Колега пусни някоя снимка особено в профил.И цена на пружините,ако не е тайна.А доколкото до Конито регулиране имат ли?За твърдост говоря.
Ще снимам колата няма проблем.

Иначе пружините бяха, около 300 лева комплекта.

"Кони"- то е регулируемо. Като отвориш предния капак има изкарани кранчета на ботушите и въртиш по 2.5 оборота според желаната твърдост на возия. При задните амортисьори е по- кофти реглажа.

И да си призная, нямаше да дам толкова пари, но така или иначе ми предстоеше подмяна на тези части. А и няма изгледи скоро да сменям колата... а t5r ми беше мечта, ама навремето не ми стигнаха парите за по- бърза 850-тица Big Grin
850- тицата ми служи доста вярно, но дойде момента за промяна към нещо по- ново. Пуснал съм обява в раздел "Продава", ако някой има интерес, към автомобила. Има и снимки. Smile
Продават се спортни пружини, жълти на APEX на около 4 години. Продава ги мой добър познат и са свалени от старото ми Волво, което в момента е негова собственост :mrgreen:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://apexsuspension.com//gb/index.php?style=springs&page=springs_catalogue">http://apexsuspension.com//gb/index.php ... _catalogue</a><!-- m -->

Пуснал съм обява в раздел продава -> авточасти за Волво