Волво Клуб - България

Full Version: Двигател от 850- 2,0 20в турбо- въпроси
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги. Приятно ми е аз съм Ники и съм се регистрирал в клуба с основната функция да помагам с каквото знам и съответно да получа обратното от ваша страна. Ето и моя тежък случай :wink:
Търся информация, може и цяла книга, може и ПДФ файл за мотора. Интересува ме конкретно 2,0 20 клапанния турбо мотор на Волво. Кода не му знам, хубаво е да ме просвети някой...
Информацията ми трябва, защото ме чака голямо премеждие. Моторът е в насипно състояние и утре, ще отида да си го прибера. Всичко което може да ми е нужно при ремонта е от полза. Дали съвет, дали марка на части от който да се пазя и кой да предпочитам ремонтни размери на блока, на коляновия вал и вся и всьо възможни хлабини -например на клапаните и тнт.
Ако има нещо неясно, моля просветлете ме.
Поздрави Ники!
Здравей,
пробвай това:
http://zamunda.net/details.php?id=127113&hit=1
Колега благодаря, много. Сега го свалям. Много благодарско!
1.Още един въпрос: От какво ВОЛВО със задно предаване ще пасне кутията на този блок. Несъм чул 850 със задно но имаше 240 майче... Демек - Камбаната на скоростната кутия (на кутия направена за задно предаване) да пасне на въпросния двигател без преправияне.

Е не ... Още един:
2.Първо да започнем така: става ли глава от 2,0 20в атмосферен на 2,0 20в турбо.
3.И Обема в главите на Волво 2,0 20 в атмосферен вариянт, и обема в тази на 2,0 20в турбо мотор еднакъв ли е или Не. Или е еднакъв (обема), но просто буталата са с различни камери, или пък буталата са еднакви, а главите са с различен обем Smile
намери си и HAYNES REPAIR MANUAL ще намериш много отговори на твоите въпроси, някъде го имаше на пдф
Търсих но неуспях да го намерия... 8)
В смисъл твои си е двигателя или ще го взиамаш на 2ра ръка и е в насипно състочние и не работи ли, какво е не разбрах??? Кажи какво ще правиш за да ти помогна с нещо.Аъ също съм с Т5, но 2.3!!! Аз също си търся някой части , защото правя ремонт на двигателя???
Вчера го взех.Досега несъм му правил ремонт. Мотора е отворен от човек, но няма време и заминава за англия и аз го купих.Първо отваряне му е. Вала е проверен- всичко е ток и жица! Само трябва да се сглобява. Части от него нищо не продавам колега. Съжелявам.
П.С Малко смешно, ще се слага на подготвена Лада.. Ролбар, седалка, разпънки, но се чуда и за други мостове- от е30 нещо... Колата ще се ползва за дрифт. По-късно или Утре ще кача снимки :wink:
За твоя мотор би трябвало без никакви преработки да пасне тривална кутия от Volvo 960 с whiteblock. Означението на кутията е М90, но я има в два вариянта - за redblock и за whiteblock. С две думи - на теб ти трябва кутия от 6-цилиндрово Волво 960 след 1995-а година.
Мерси колега, ще потърся из обявите, колкото за информация, да видя цени и така, ще чакаме уобния момент да се включа... :thumbright:
Ей го... Метнах му главата с всичко, защото в това помещение правя спойлери от полиестерна смола и стъклотекстил (вата) и често ми се налага да паля флекса, а като се налепят твърди частици и прах, ще се налепи по филтри по маслената система и тнт... Такаче
[attachment=10347]
[attachment=10346][attachment=10345]

П.С Самочее Ладата ще е с ВФТС-кит, може да напишете в гугъл да видите за какво иде реч. Аз ги правя в София, аз незнам другаде в БГ къде се изработван, но за мен ще си направия един кит даже с реклама :wink: :oops:
Arrow
Pages: 1 2