Волво Клуб - България

Full Version: Светеща лампа на таблото
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги! От известно време забелязах, че постоянно свети червената лампа на таблото с форма на ел.крушка. До колкото знам тя сигнализира когато има проблем с някоя от основните ел.крушки (фарове, мигачи, габарити). До сега при запускане на двигателя винаги е светела но при първото натискане на спирачката изгасваше. Сега си свети постоянно и след натискане на спирачката. Проверих всички осветителни уреди по колата и са в ред, т.е. светят си. Ако някой се е сблъсквал с такув проблем, моля да сподели или ако има идея от какво може да е. Колата е 460 с 1.7 пълна инжекция 1993г. Благодаря предварително на отзовалите се.
Накарай някой да ти натисне спирачката и ще разбереш на кой стоп ти е изгоряла крушката , по принцип тя е с две светлини за габарит и стоп . Смени я ще се оправи .
lambi293 Wrote:Накарай някой да ти натисне спирачката и ще разбереш на кой стоп ти е изгоряла крушката , по принцип тя е с две светлини за габарит и стоп . Смени я ще се оправи .


авария при светлините за заден ход -отчитат ли се от тази кутийка???
Да, аз го имах същия проблем и беше от крушката на задната светлина
При мене мисля , че проверява само стоповете, но не съм сигорен.
Ако всички лампи работят, може да е от блока за управление.
Преди години, след същите симптоми го свалих, почистих и попрезапоих тук-там. Личеше си че е влизала вода отнякъде. Оттогава вече 7-8 години не съм имал проблем.
Намира се някъде между тенекията и вътрешната пласмаса на багажника над задната лява гума. Спомням си, че видях бая зор да го достигна през някоя от дупките, май за антената беше.
Благодаря на всички за предложенията и отзивчивостта. Оказа се, че е влязла вода от уплътнението на левия стоп (целия блок със светлините) и се е стекла по платката. След подсушаване проблема изчезна, всичко си работи както преди. Сега трябва да се отстрани проникването на вода през уплътнението на блока за светлините. Забелязах, че някой преди мен се е мъчил да уплътнява с нещо като болкит което много е спечено от времето и явно е слабо място на този модел(460 1.7 1993). Ако някой има идея, предложение или се е сблъсквал с този проблем, моля помагайте. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЛЮБОВ!