Волво Клуб - България

Full Version: ВТАСАХ Я!!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги! Става въпрос за 1.9тд, реколта 98-ма година. След като светна лампата за гориво отидох да заредя, да съм карал 10-15 км. На бензиностанцията я угасих и не можах да я запаля. Въртях, въртях, въртях.... оставих я там и след около 6-7 часа отидох да си я прибера. Същата работа. На няколко пъти емен-емен да запали, ама цък! И мотора понякога (не всеки път) се тресеше докато въртях. От лампите ми светеше само сервиз (тя така си свети), акумулатора и ламбда сондата (или както там се нарича - жълта буква на зелен фон). Някой някви идеи? :?
Я вземи погледни да неси сипал бензин по погрешка или пък в бензиностанцията да са напълнили нафтовия резервоар с такъв? Колкото и да ти е странно и тук се е случвало мисля обратното но ефекта е подобен.
Да и пуснеш една диагностика е добра идея :roll:
........а дали не е засмукала въздух и да иска обезвъздушаване, не рядко колеги са се оплаквали от нивомера на горивото. Аз бих разкачил масата на акумулатора и бих пробвал пак, ако пък ли не идва на помощ някой колега с въже и да те дръпне пробвай да я запалиш или поне си я прибери във вкъщи или до сервиза :?
Аз затова на мойта маркучето преди помпата съм го сменил с прозрчно ,
че ако засмуче въздух да я хвана ,за щастие не се е случвало,
но преди с форда По три акумулатора съм изтощавал и пак не пали .
И една моя идея, може да е абсурда ама все пак нещо. Ако има начин виж дали идва гориво от резервоара, демек от извади маркуча за нафтата идващ от там и засмучи, ако няма никой значи е запушен. Оправя се като в същия маркуч пуснеш въздух от компресор а после почистване (не забравяй да отвиеш капачката на резервоара да има от къде да изпуска напрежението). Преди повече от месец преживях същото с бус, след зареждане на бензиностация умря на магистралата.
Вероятно е засмукала въздух.На горивния филтър има един бутон-от там се обезвъздушава,но колата задължително трябва да е на контакт!
МЕРСИ НА ВСИЧКИ. ОТ УТРЕ Я ЗАХАПВАМ. КОГАТО ИМА ГОТОВ ОТГОВОР ЩЕ ПИША.
Гледай си днес рождения ден и ще му мислиш другата седмица. Честито, да си жив и здрав и по-малко подобни проблеми. Наздраве!!!!!!! :occasion4: :occasion6: :wav: ::beer::
Наздраве колега и честит рожден ден! Жив и здрав а другото се нарежда криво ляво НАЗДРАВЕ!!!
Pages: 1 2