Волво Клуб - България

Full Version: Смяна на поленов филтър на S40, V50 и C30 Снимки.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте.В помощ на тези,на които им предстои смяна на филтъра на купето предлагам добър помощен снимков материал от колега в сходен чужд форум.Държа да подчертая,че в действителност операцията е много по-трудоемка отколкото на снимките,защото за развиването на горните две гайки на педала на газта се изисква здраво търкаляне,потене,схващане и псуване.Добре е да имате и нещо като прахосмукачка около вас,защото при изваждане на стария филтър под запретнатия мокет се изсипва нечувано количество прах,листа,клечки и въобще всякакъв боклук,който после трудно се отстранява само с ръце.И последно - преди всичко това,трябва да се свали първо малката кора точно зад плаващата средна конзола - тя е на щифтове и само се дърпа.После кората под кормилото - държи се на три винта.При монтажа по-късно внимавайте при поставянето на въздухопровода към вратата. Ами на който му се занимава да започва, а на по-мързеливите - към сервиза. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.c30world.com/forums/showthread.php?t=6922" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.c30world.com/forums/showthread.php?t=6922</a><!-- m -->

BOCK GT1

Смяна на поленов филтър (филтър на климатика) - 55 мин. по норматив :!: :!: :!:
И ПЕДАЛА ДОЛУ! :twisted: :? :evil:
Гейска му работа!!!!!!!!!!!! (или холандско-белгийска -> СЕ 20-сет!) :minigun:

пп:
Цена на услугата - 30-60 лв... :tfrag:
а колега аз дали имам такъв филтър на моята кола-волво с40 2000г 1.8 122 коня?
Ако е след фейслифта е по-вероятно да имаш. Намира се под жабката и смяната е доста бърза и лесна, но изисква доста гъзене :lol: , май имаше тема някъде..
ами моето е фейс лифт,този под жабката го смених. а дали имам друг,примерно както е на снимките под педала за газта?
spas aleksov Wrote:ами моето е фейс лифт,този под жабката го смених. а дали имам друг,примерно както е на снимките под педала за газта?
Няма два салонни филтъра. Ако го имаш под жабката, при педала на газта го нямаш и обратно. Най-масов обаче е случая преди фейслифта т.е. въобще НЯМА салонен филтър :evil: .
ок,мерси
На малко странно място са го сложили...
Здравейте колеги , след като се застуди времето и стъклата се запотяват по сериозно разбрах , че много слабо духа парното . Почти не издухва влагата от предното стъкло ... трябва да чакам десетини минути . Предполагам че е поленов филтър или нещо друго ... Благодаря Smile Волво S40 1999 седан 1.9 ТДИ
Преди няколко дена поръчах от ebay поленов филтър, все още не е пристигнал, но се надявам скоро да дойде. Мисля ако мога сам да го сменя и намерих в youtube едно видео как се сменя и ми се струва доста по лесно от колкото е дадено на снимките по горе.
Дали според вас ще стане по този начин:?:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ctPfma_TZ70[/youtube]
Pages: 1 2