Волво Клуб - България

Full Version: Скоростна кутия на 850
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги имам един проблем който се оказа,че е от скоростите.При палене на колата (без съединител) се чува едно тракане все едно е разпаднал се катализатор,а когато е натиснат съединитела го няма това.Колато колата е на скорост (движи се,няма значение на коя скорост) между 1000-1500 оборото се чуват тези вибрации (изтракване) Cry .Някой с някаква идея какво може да е ??Иначе проблем със скоростите нямам,влизат си добре,няма хъркане,не изплюва скоростите.Абе иначе казано всичко си е както трябва,освен това тракане което се чува.Между другото като е изключена от скорост го няма този звук!Колата е 850-ка 1994г. 2.0 20в ръчни скорости вин номера е YV1LW4502S2079875.Между другото тези скорости с маховик ли са ??
П.П.Дрънченето е точно като от разпаднало се гърне или катализатор.Даже заради това смених днес катализатора с резонаторно гърне,но се оказа,че звукът идва от скоростите ?? Cry :roll:
Никой ли няма никакви предложения ???Поне някой да ме светне дали съм с маховик ??
E как без маховик беколега! А защо се интересуваш толкова от маховика? Кутията хлопа защото е охлабена вече - хич да не ти пука, почти всички кутии са така в различна степен. Кажи повече за тези вибрации, какъв по-точно е звука - по-плътен или звънтящ.
Колега имах предвит дали е демферен маховика или обикновен?Колкото до звука е точно ксто резониращо гърне (разпаднало се гърне).Евентуално ще се опитам да го запиша и да ти го пусна да го чуеш :roll:
аз имах такув проблем с 460 1.9 тд тракаше дълго време накрая срина лагер..... отворих кутиятасмених всички лагери дадох ..... лв подкрах я за малко и пак нещо сепрецака нямам думи дано и ти да не тръгнеш по тоя път
Колега,метни един поглед на тампоните на двигателя или кутията...
ico850 Wrote:E как без маховик беколега! А защо се интересуваш толкова от маховика? Кутията хлопа защото е охлабена вече - хич да не ти пука, почти всички кутии са така в различна степен. Кажи повече за тези вибрации, какъв по-точно е звука - по-плътен или звънтящ.
Мисля ,че диагнозата на Ицо е напълно вярна.Лагерът на първичния вал си отива.Съветът ми е отваряй докато е време.После ще е късно .Всичко вътре посинява от неправилното сцепление и температура ............да не влизаме в подробности.Аз съм на същия хал затова не стартирам рязко,после колкото може :lol: .ОТВАРЯЙ Я!!!!Чао.
Трака от лагер на съединител.Ако са лагери на скорости ще вие.