Волво Клуб - България

Full Version: Стъпово моторче - проблем с оборотите
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, на колата (волво 440 1.8i) и играят оборотите а празен ход, казага ми че е хубаво да се почисти това стъпково моторче. Опитаха са да ми обяснят но нещо не го разбирам. Ако някой има снимка каде се намира и дали е голяма философия да се почисти чудесно.
Благодаря предварително
На газ или на бензин е колата
Карам и на газ и на бензин но и на двете ми го дава проблема
Според мен първо провери всички вакууми до не са се нацепили Smile
Ако искаш обади се на скайпа
Здравейте.Този проблем с оборотите го имам и аз.Сменях кабели свещи капачки моторчето го чистих и пак същото не държи обороти.Видях от пежо което имаше същия проблем.Бяха изкарали буксата от моторчето това го направих и с моята кола оборотите се вдигат до 1200-1400 и преди входа на въздуха който влиза в моторчето сложих един кран от тези дето се регулира газовото навих кранчето докато се стобилизират оборотите до 800-900 и така си карам.Само че сутрин кото я запаля трябва да поработи 1-2минути като и държа газта иначе гасне после нямам никакви проблеми с оборотите.
здрасти , ще се опитам да обиасня каде се намира стъпковото моторче, при мене е (460 2.0) точно пред блока на двигатела, то е цилиндрично метално с диаметър 7-8см някъде и е хоризонтално поставено като в него влизат 2 маркучета и една букса и е хванато с гумен държач . лесно се вижда . дано съм обяснил като хората.
Благодаря на всички, НАМЕРИХ го беше се извадила буксата но не помогна особенно по проблема ми. Аз продължавам да търся от каде идва проблема. Другата седмица ще проверя тези вакуми
Щом буксата е била извадена и след като си я сложил, нищо не се е променило значи именно стъпковото моторче е виновника....
Колеги, да попитам и аз - а ако има съвсем леко нестабилни обороти, но само на газ, каква може да е причината? На бензин са добре, но на газ се променят леко, не чак дразнещо, но не са както на бензин. Освен това при отнемане на газта и спиране на кръстовище, на газ, оборотите понякога падат ниско в първия момент. После се вдигат до нормалните, като много, много рядко гасне в тези моменти - случвало се е да изгасне 5, 6 пъти за две години. Дали трябва да се почисти изпарителя или е от нещо друго?
Floyyd Wrote:Колеги, да попитам и аз - а ако има съвсем леко нестабилни обороти, но само на газ, каква може да е причината? На бензин са добре, но на газ се променят леко, не чак дразнещо, но не са както на бензин. Освен това при отнемане на газта и спиране на кръстовище, на газ, оборотите понякога падат ниско в първия момент. После се вдигат до нормалните, като много, много рядко гасне в тези моменти - случвало се е да изгасне 5, 6 пъти за две години. Дали трябва да се почисти изпарителя или е от нещо друго?


Ако го прави само на газ, значи си за реглаж на газовата (бедна смес например).
Pages: 1 2