Волво Клуб - България

Full Version: Не иска да върви ...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, от скоро съм собственик на Volvo 850 2.0i 1995г. комби.
Струва ми се че колата има някакъв проблем с набирането на скорост и по точно мудност, да кажем за 1км. вдига най-много 130 км/ч като се има в предвид, че я натискам.
От начало като я купих не можех да тръгна по нагорнице гаснеше закарах я в сервиз казаха че катализатора е запушен, махнаха го и малко се по оправи но пак е много много мудна. Замериха и компресията близо 12 (незнам колко е по книжка но мисля че е перфектно близо 12). Двигателя работи съвсем нормално и нищо странно и притеснително не се чува. Единственото което е проблемно по колата е най-вероятно хидравликата защото като въртя волана вие.

В сервиза нищо не казаха защото ако било филтър или нещо друго центровка кабели свещи нямало да работи спокойно двигателя...

Може ли някой да даде предположение от какво може да е, че колата ми харесва но ако не се оправи ще трябва да я махна. Просто така не може да се кара
Здравей колега,
Да ти кажа - моята е 2.0 10V и ускоряването определено не и е от силните страни. Отдавна съм стигнал до извода, че този двигател е ма-алко слабичък за това купе. Но въпреки това със сигурност успява да вдигне над 130 км/ч за 1 км. Според мен смени бензиновия филтър и/или провери дебита на бензиновата помпа.
Успех
Моето лично мнение че в поголямата си част от собствениците на 850-ци са се сблъсквали с този не проблем а дисконфорт в началото(изключвам притежателите на турбинираните версии Big Grin )."Управията" е подържане на оптимални обороти(около 3000-3500) и по яко "газене"(споко разхода пак ще ти е същия).Ако всичко по колата ОК 6те свикне6 бързо и ще почнеш да се оглеждаш по светофарите за някое БМВ-520-ка за "дразнене"Smile))))))
Едиственното дето ме притеснява е тези САМО 130 км/ч.
Ми де да знам ако е от горивният филтър или дебита на помпата то няма ли да предърпва да препуква нещо, ако има недостиг на бензин двигателя ще го показва по някакав начин мисля.
Днес е на сервиз ще видим
Определено, когато се качих за първи път на моята 850- тица 2.0, 20V реших, че нещо не е наред. Стори ми се доста мудна. По каталог я дават около 10 сек. до 100 км/ч. Колата определено започва да "върви" във високите обороти. Обаче ако наистина набира 130 за 1 км си е зле според мене. Имам един Форд Капри, който е 160 к.с. и на пистата на Сепарева баня го засекохме на 400 метра и даде 17 сек. и на финала излизах със 130 км/ч.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.globalcar.com/datasheet/Volvo/1992_Volvo_850.htm" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.globalcar.com/datasheet/Volv ... vo_850.htm</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.exoticcarsite.com/0-60-quarter-mile-times.htm" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.exoticcarsite.com/0-60-quart ... -times.htm</a><!-- m -->
Колата се оправи колеги, от сервиза казаха че е прескочила един зъп или е зацепена грешно.
Мерси на всички
valfree Wrote:Колата се оправи колеги, от сервиза казаха че е прескочила един зъп или е зацепена грешно.
Мерси на всички
Естествено, че е имало някакъв проблем, карам кола със същия мотор и не мисля че е толкова мудна /зависи как я караш/. Радвам се че са го открили и отстранили. Карай си и много безаварийни километри ти желая!

Bonso Wrote:Определено, когато се качих за първи път на моята 850- тица 2.0, 20V реших, че нещо не е наред. Стори ми се доста мудна.
Много зависи от каква кола се качваш на тази, за да правиш сравнение Smile Ела покарай на жена ми дизеловия форд, после седни във Волвото и кажи Smile Ако всичко и е наред на колата си се движи добре. Че е тежка - тежка е, но щом са сметнали и сложили този мотор - значи може да я "премества" докато жената пищи на дясната седалка, натиска жабката и вика - спри да сляза :wink:
valfree Wrote:Колата се оправи колеги, от сервиза казаха че е прескочила един зъп или е зацепена грешно.
Мерси на всички
Къде е този сервиз, че нещо и мойта не върви...
valfree Wrote:Колата се оправи колеги, от сервиза казаха че е прескочила един зъп или е зацепена грешно.
Мерси на всички
Къде е този сервиз, че нещо и мойта не върви...