Волво Клуб - България

Full Version: Бял пушек от ауспуха на 2.5 TDI
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Здравейте,

нов съм във форума, но го чета с интерес. Прочетох доста интересни мнения по много теми. Забелязах, че има много компетентни хора тук. Имам следният проблем с моето В-70. Колата е 2.5 TDI, двигателя на ауди. Като цяло съм доволен от неговата работа, но има един проблем който ме притеснява. Когато е студена и я паля излиза много бял пушек. Опушвам квартала, та чак ми е неудобно от минаващите по това време хора. Забелязал съм, че когато е студено този дим е повече. След време когато загрее колата се нормализира. Мирише неприятно и дори затварям вентилаторите на вътрешен кръг, да не влизат в купето миризми. Не гори масло. Зимата имах проблем с паленето, но четох във форума, че може да са свещи и така се оказа. Смених ги и този проблем изчезна. Сменям си редовно маслото. Не ползвам добавки към маслото, но прочетох обширната тема тук във форума и се запалих да ги изпробвам при следващата смяна на маслото. Описвам всички тези подробности с цел да ви помогна при поставяне на "диагнозата", относно белият пушек. Благодаря на всички отзовали се.
Мернах в една от темите, че белият пушек може да се дължи на антифриз и евентуално става въпрос за гарнитура. Вие ще ми кажете дали е така, просто го прочетох някъде. Ако е така, препоръчайте ми сервиз където да ми я сменят. Всъщност скъпо и трудно ли е това "упражнение"?
Малко по долу в раздела "съвети" пуснах и една тема за сравнение между дизелите TDI и D5. Ще ви бъдъ благодарен ако имате мнение и по тази тема.
Колега ако се окаже гарнитура глава проблемът си е доста сериозен...В такъв случей се прави основен ремонт на двигатела със смята на гарнитурата....Нека някой по-компетентен с дизелите да си изкаже мнението,че аз не съм много запознат,но ако е ганитура си е скъп ремонта.
Между другото харчи ли ти антифриз ???Намалява ли в казанчето ??Незнам как седят нещата и с турбините,но нека някой който е по-запознат с дизелите да сподели мнение. :wink:
Успех с откриването на проблема колега и стискам палци да не е ганитурата :wink:
Благодаря за мнението. Ами случвало се е да доливам веднъж. Колко често трябва да се налага доливане за да е проблем. Може би есента го бях долял малко. Сега гледам, че е добре - над минимума е.
Чак за основен ремонт не е - гарнитурата се сменя с нова Smile Но да - трябва да се отвори, няма как. Аз си карах известно време така, не е чак страшно, но не е хубаво. Аз го установих, без да имам бял пушек - губех охладителна течност и то бая.
Не си казал май от къде си. Ако си от София, може да отидеш при Жоро Терзиев Wink

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=7869" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=21&t=7869</a><!-- l -->

Успех!
От София съм. А къде мога да намеря Жоро Терзиев. Твоят отговор ми дава малко по светъл лъч. Благодаря за мнението.
sto101 Wrote:От София съм. А къде мога да намеря Жоро Терзиев. Твоят отговор ми дава малко по светъл лъч. Благодаря за мнението.

Адрес: София, Студентски град, ул. Проф. Кирил Попов
/ срещу бл.52 /

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=7869" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=21&t=7869</a><!-- l -->
ако не успеш да я оправиш пиши --проблема не е сериозно голям аз минах по този път, но майстора е в Карлово. Ще ти дам координати ако решиш
Същият проблем имам и аз. Само сутрин като пали - бяло-син пушек. После не пуши нищо. Не е от глава - лесно се проверява. И на мен не ми пипа маслото. Моторът е на ВОЛВО въпреки разпространението менение. Подобен, но далеч не къщия.
Здравейте отново колеги

аз бях един месец в отпуск и не съм влизал във форума. Не съм ходил по майстори и незнам все още какъв е точно проблема. Моля те колега дай координати на човека в Карлово. Какъв мислиш, че е проблема, може ли лесно да се оправи. Като казвам лесно имам в предвид - не скъпо
jijo99 Wrote:ако не успеш да я оправиш пиши --проблема не е сериозно голям аз минах по този път, но майстора е в Карлово. Ще ти дам координати ако решиш

ами не съм се справил, дай някакви координати, аз и без това се каня да видя един приятел в Хисар и все отлагам, та ето ти повод. Благодаря.
Pages: 1 2 3 4