Волво Клуб - България

Full Version: проблем -виене(вероятно колектор за изгорели газове)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте Smile появи ми се едно виене доста неприятно и след допитване диагнозата е, че се е скапала тази част, която влиза в двуцевката и излиза от двигатела- 4 тръби, които излизат от всеки цилиндър и се сдвояват, за да влезнат в двуцевката (мисля, че се казва събирателен колектор/кутия за изгорелите газове). то и гарнитурата е за смяна. като следствие от това колата не иска да върви, а и като иа изюрках последно и след това като изключих двигатела остана да свети лампата за акумулатора, и копчето за аварийните. дали някой се е сблъсквал с такава гадост. и някаква информация ако някой има за тази част че проверих в няколко магазина по Симеон и нямаше
колата е 460 2.0i '94
благодаря предварително
Гарнитурите на изпускателния колектор са две: едната е към цил. глава /продава се навсякъде, задължително трябва да вземеш с металния слой от едната страна/, втората гарнитура е между изпускателния колектор и "двуцевката".
Тя е проблемна. Аз я взех от Авто плюс. По-добрия вариант е да свалиш старата и да ти направят нова. Тази услуга се предлага на много места.
Много ме съмнява да се чува виене от проблем с изп. колектор и гарнитура. Погледни по добре. Изпускателния колектор подлежи на заваряване. При купуване на втора употреба много трябва да се гледа и мери. Изпускателният и всмукателен колектор вървят по двойки /тоест еднакви дебелини на прилепещата част към цил. глава/. Трябва цифрите от долната страна на всм. колектор на колата, от която вземаш изп. колектор втора употреба да съответстват на твоите. В противен случай гарнитурата към цил. глава не уплътнява.
благодариа за инфото Smile действам и като се реши проблема ще пиша
някъде по изпускателната система се е пробило и за това вие (вероятно наистина е този колектор) и то се чува предимно при палене около 10-15 секунди и то само в купето . като го оправя ще пиша какво е станало