Волво Клуб - България

Full Version: Разход 850 2.0 10v
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги, от скоро имам 850 2.0 10v 95г. сложих му газов инжекцион обаче нещо разхода ми се струва много.
Значи на газ извън градско като се има в предвид че карам бавно да кажем 80-120км (тя и не върви много). разхода с климатик е 13л. градско още не съм го засякал на пълно но като гледам как свършва газта ще е към 16-18л. Говоря на ГАЗ, на бензин параметрите сам ги засякал и са малко под гаста. Незнам нормално ли е ма много ми се вижда на мен.
Ако може да сподели някои които има модела със същият двигател колко му гори че да гледам да няма нещо дето тр. се сменя.
Или ако се сещя някои защо гори толкова пак да каже ще съм много благодарен че ми изяде главата тоя разход.
valfree Wrote:на бензин параметрите сам ги засякал и са малко под гаста
Колко малко? Ако разликата е до 10 % е в рамките нормално, ако е повече почти сигурно става дума за кофти монтаж или настройка.
Ми да около 5% повече е на газ спрямо бензина.
Добре де на бензин какав е нормалният разход на този двигател?
Мен ме самнява че просто има нещо прецакано и изобщо без значение на какво гориво гори много.
На бензин е близо 12 извън градско бе да тормозя колата карам съвсем икономично.
по каталог и спомени извънградско го дават 8.7, градско 10-11, смесено около 9
аз моето винаги на 9 го смятах и не ме е подвеждало. Наистина имаш нужда от нещо за оправяне, още повече че както казваш караш кротко
виж размера на гумите да ли не е различен, филтрите и маслото кога са сменяни. Това е елементарната проверка от теб, за настройка и диагностики вече се иска някой по учен
Определено на газ колата е добре, но като за начало трябва да оправиш разхода на бензин - виж въздушен филтър, свещи, кабели ... и ако не помогне на майстор ... или направо на майстор.
Както и Cavalera те посъветва почни проверка на изброените неща. Виж първо свещите че са по-евтини и така докато откриеш ключа от палатката :wink: . Не знам на 850-ките какви са подходящите свещи,можеш да вземеш от М.П. като колегата тук: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=13550&p=119350#p119350" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=13550&p=119350#p119350</a><!-- l --> или от някой доверен магазин.Аз съм с NGK и съм доволен : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&t=pkwzuendkerzen&lmf=VOLVO&h=VOLVO&m=850" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... OLVO&m=850</a><!-- m --> , но за 850-ка не знам дали са подходящи. Проблем може да ти прави и бубина - може да я измериш.
Отиди някъде да ти замерят ламбда сондата дали работи.Най вероятно е здала багажа.Преди време при мен го имаше същия проблем с разхода,по-малко 17-18л на газ в града не можех да я сваля.Извън града-14л.След проверка и смяна на сондата всичко си дойде на мястото.При твоето каране повече от 9 извън градско не трябва да ти дава.С климатика-10-10.5.Я кажи преди да сложиш газовата уредба какъв разход ти даваше???




П.П.......Ти скоро ремъка сменял ли си го?????Сега като ти прочетох поста отново нещо ме накара да се замисля да не би да не е зацепен правилно и да имаш прескочил зъб.
Този двигател ако е здрав разход повече от 9 л/100 км бензин извън града не трябва да ти дава, както каза Сашо. 8-8,5 при тази скорост. Това с 5 човека и климатроника при скорост 90-120 км/ч. В града /за Русе/ около 13 при спокойно каране. Виж детайлите към които са те насочили и си отстрани проблема. Оправиш ли я на бензин, иди донастрой газовото и си джиткай.
Поздрави!
Сменил съм:
1. Кабели.
2. Свещи два пъти(с едните на гас работата беше зле)
3. Бобина
4. Дистрибуторна капачка и палец.
5. Ремъка е сменен и е правилно сложен със сигурност.

Още нещо не съм споменал колата много бавно върви и да кажем че повече от 130-140 с голям зор невдига.

Сега на всичко отгоре светна и лампата дето пише че има проблем с мотора нещо (21 в книжката)

Водил съм я на майстори няколко пати гледаха сондата и незнм кво още нищо не казаха.

Да я сменя аз и без тва сменям на ред колко пара е ?
От дибитометара може ли да е.

Колата и на бензин гори много извън градско каране много внимателно 12л.
Градско незнма ма е много защото не съм успял до сега да карам на бензин изцяло градско

Поздрави
Между другото знаели някои самата лампа дето ми свети сега (по книжка 21 ма е на италиански и нищо почти не се разбира) какво значи лампата е червена като вътре има нещо като зелено ( Л ) точно под ръчната.
Pages: 1 2 3