Волво Клуб - България

Full Version: Волво 850/20v/143к.с. картерен филтър
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги, моля за ПОМОЩ!!! Семейната кола хвърля яко масло от капачката. Вчера закупих нова от МФ за 26лв. и пак така. Разбрах , че има някакъв специфичен филтър за картерните газове, Моля за информация как се стига до него и какво да правя.
т.е. как се стига до него...

Предварително БЛАГОДАРЯ!!! Sad
salex75 Wrote:Колеги, моля за ПОМОЩ!!! Семейната кола хвърля яко масло от капачката. Вчера закупих нова от МФ за 26лв. и пак така. Разбрах , че има някакъв специфичен филтър за картерните газове, Моля за информация как се стига до него и какво да правя.
т.е. как се стига до него...

Предварително БЛАГОДАРЯ!!! Sad
Трябва да се демонтира всукателния колектор и тогава ще го видиш захванат е за блока. Как започна да хвърля маслото :?: А защо реши да си купиш капачка след като продават само уплътнения за капачките които струват 5лв :!: :!: :!:
Трябва да се демонтира всукателния колектор и тогава ще го видиш захванат е за блока. Как започна да хвърля маслото :?: А защо реши да си купиш капачка след като продават само уплътнения за капачките които струват 5лв :!: :!: :!:[/quote]
Колата я взех по усмотрение че е най близка по здравина и качество до МБ 200 Е/В210,но той е с не достатъчен обем на багажника , а ми се роди щерка. Колата беше без забележки , но имам "тежък" крак. След 5 000 км. почна да изхвърля масло през щеката и капачката за масло, след спиране и в рамките на няколко минути , ако посегнеш да отстраниш едно от двете - все едно отвряш "ШВЕПС". Капачката си мислех че има клапа за налягане , а и гарнитурата бе напукана и на път за морето в гр. Бургас реших да я сменя(гаарнитурата). Казаха ми че я има в наличност 1 бр. за 4,**лв. но в София и се отказах.Така или иначе когато се прибера ще си я купя , а червен силикон бол. Вчера реших да си я закупя, но я нямаше в наличност . Останала бе само една капачка к-т за 26 лв. и след като показах моята налична ,се оказа че мойта е без надпис ВОЛВО и Кастрол и се усъмних доколко е оригинална, та взех тази... Обаче пак тече , ауспуха чист без омасляване , налягането си седи , обиколих ... сервизи , то бе стъпков мотор , вакуми и други гадания , ама чичко Гугъл каза "картерен филтюър на 25 000 се сменя'' та от там тръгна историята. Tongue
Ето това е едно от най-добрите ръководства по-въпроса. Из интернето има още доста.
http://lakesidedp.com/uploadpics/pcv/
ако търсачката работи нормално търси "искроуловител" . Някъде бях слагал снимки как се почиства.
другият вариант е да ми прегледаш всички мнения, но бая зор ще видиш.
Не знам кога ще мога пак да снимам и да кача описанието
Колеги , задължен съм Ви и Благодаря!!!
След мъчителното обикаляне по МФ, се оказа че филтър и гарнитура(колекторна), няма....
И почистих само цетката при вакума в дясно до въздушният филтър (има я на промоция в МФ за 0,98лв. но в Люлин , а аз вече бях в Младост),та за това -чистене.
И след това миене на двигател и тест....АМА.....
от сервиза( до къмпинг Враня) до светофара (Горубляне-Дружба) - самолет, а после умря....
и така от(въжета,теглене,тоци и зор) та от 15,00 до 18,00 доде се притъмни - мъртвец... И по тъмно - искри от бубината- явно миенето и е било за последно.Сега с бубина от ЗАСТАВА се движа и всичко е ОК.Няма налягане в картера,двигателя свети - като нов, но ....бубина от Застава :roll: . Тази която проби е БОШ от Словения - дали е била оригиналната (колата е 1995) и от къде да си закупя такава,МОЛЯ ви отново за съдействие.
Поздрави,
Свилен Александров!
0898 20 69 20
винаги започваш от МП, за а имаш база за сравнение на цените. При вас в Сф май имаше и шведска автомания или нещо такова.
А щом работи нормално сега за какво ще се набутваш за друга бобина, какво като е от застава???
След МП може да преслушаш и Киров - Бош Wink
Колега разгледай във форум-а има поне 3 850-ки на части. :wink:
gadnia_metal Wrote:винаги започваш от МП, за а имаш база за сравнение на цените. При вас в Сф май имаше и шведска автомания или нещо такова.
А щом работи нормално сега за какво ще се набутваш за друга бобина, какво като е от застава???
Ами нищо и няма (ама леко се различава :lol: ) , все едно съм забил палка "Хамбурски" до въздушният :lol: :lol: :lol: .
Но нищо благодарение на темата вече по Еконт пристига една работеща и отново съм Ви благодарен за отзивчивостта и съдействието което ми оказахте.
Поздрави,
Свилен Александров.