Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с ръчната
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Преди две седмици сменях феродото на задните спирачки (Volvo 440 ,1.7i , 89' барабанни спирачки),но ръчната не работи. Затегнах гайката за регулиране до край и дясното колело започна почти да държи ,но на лявото се усеща по слабо (мога да завъртя гумата на ръка).Въпроса ми е дали има още нещо за регулиране и евентуално как да си оправя ръчната спирачка?
заб: Лостчетата които са в барабаните се движат без грешка.
Благодаря предварително.
stk_ Wrote:Здравейте. Преди две седмици сменях феродото на задните спирачки (Volvo 440 ,1.7i , 89' барабанни спирачки),но ръчната не работи. Затегнах гайката за регулиране до край и дясното колело започна почти да държи ,но на лявото се усеща по слабо (мога да завъртя гумата на ръка).Въпроса ми е дали има още нещо за регулиране и евентуално как да си оправя ръчната спирачка?
заб: Лостчетата които са в барабаните се движат без грешка.
Благодаря предварително.


Здравей.Не знам доколко ще ти помогна ,но когато се сменят накладки се налага и регулиране,/става дума за ръчната спирачка/ независимо от това дали са дискови или с барабан.аз лично съм с дискови и не знам на барабанните от къде точно става самия реглаж,но при всички сл. има регулиращ винт ,който след като са сменени накладките и охлабени въжетата трябва накладките да се натегнат докато стегнат в барабана и след това съвсем малко се охлабва...следва опъване на въжето и ако всичко е наред на трети зъб трябва да заковат-това е принципа и за дисковата система[attachment=15991]