Волво Клуб - България

Full Version: Volvo 850 T5 ПРОБЛЕМ КЛИМАТРОНИК
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги от много отдавна не бях писал, защото не съм имал и време и не съм се нуждаел от вашата помощ, защото нищо по калта не е ставало и то даже от 1 година насам я кара баща ми и поради тази причина аз съм малко пасивен тук!!!
Имам един много неприятен и странен проблем с проблем с климатроника на волвото( той е двузонален)!!! От 1 седмица насам ми прави сташни мизерии и не иска да работи и нищо не става!!! Цукам на вентилатор, цукам на ауто, сменям градусите сменям зоните и неще!!! Забелязал съм че преди когато давах контактния ключ на 1 и там мигаха лампичките за REC и за климатика дали ще е aut или off :?: :?: Сега не светят въобще и климатроника заработва когато на него му е кеф и друго странно което става е че в повечето от случаите, като е на 1 контактния ключ и вентилатора започва да духа на макс и това го прави и като е на контакт!!! Като запаля колата и неще да духа и ту тръгне ту спре ту духа!!! Миналата седмица когато беше топло духаше и то ужасно топло и се наложи да карам на отворени прозорци, а градусите бяха на крайно студено??? Ако някой може да ми помогне бих бил много благодарен, защото сега мръзна вътре и не може да се кара колата, замръзва и стъклото, изпотява се!!! Като дам 1 зъб преди контакта вентилатора запо1ва да духа на макс независимо дали е пуснат или не е плъзгача и това го прави и като е на контакт, но не и като е запалена колата?!?! Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock: И то това го прави не винаги. Понякога просто нищо не работи, а само веднъж през тази седмица се оправи и си работеше като хората ей така от само себе си !!! МОЛЯ ПОМОЩЩЩЩЩ Cry Cry Cry Cry
Дозареждане с фреон?
Ми не знам ама мисля че е нещо по електрониката!!!
Пробвай с друг блок за управление, явно твоя прави някакви сакатлъци :roll: :roll: :roll:
ЕЕ пробвах с друг блок и всичко започна да си работи като хората. Сега не знам дали трябва да мигат тия лампички на климатика и REC при контакт, но всичко си работеше нормално!!! Имаше записани грешки 1-2-2 ; 4-1-1; 4-1-4; Видях ги какво значат по таблицата, превеждам си ги но не мога да ги разбера, ако някой може да ми ги обясни бих бил много благодарен!!! След изчистването на грешките показа 1-1-1; Обаче от доста време насам съм забелязал, че като дам плъзгача не вентилатора на макс и върти много силно, но май (не съм мн сигурен) като отиде на макс трябва да щракне и някъкво реленце и да започне да върти още по яко а при мен не щрраква?!? При вас как е??? Щраква ли реленце нато дадете на макс плъзгача на климатроника??? И би ли могло това да сбъгяса цялото управление на климатроника???