Волво Клуб - България

Full Version: Съобщение от s0me0ne - администратор на форума
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Започвам тази тема, с цел да уточня няколко важни неща, за да може на всички, които имат желание да получат информация, да я получат по най-достоверния и безпристрастен начин. За хората, които влизат във форума за първи път не мисля, че е от значение да го четат, защото е загуба на време и определено трябва да си намерят информацията, за която са тук, а не да си губят времето.

История:
Края на 2005 г. ровех из клубовете на ДИР с цел да получа информация за S40, което притежавахме в семейството. В резултат на това, видях, че има и други фенове/собственици и определено ни беше доста неудобно из дир клубовете. Тогава видях информацията за среща на клуба, също така създадох тема с въпрос дали има желаещи да създадем нормален форум за да ни е по-удобно. Идеята бе приета радушно от няколкото форумджии тогава, като основно подпомагане имаше от Сашо S40.
Декември 2005 г. с Пламен Проданов се захванахме с тази задача. Той регистрира домейна, пусна хостинга, аз вдигнах форума, той го модна и добавхме началната страница. Това технически беше януари 2006 г.

По-малко от година по-късно във форума се присъедини Георги Терзиев. Той, заедно с други колеги от форума започнаха да обсъждат идеи за учредяване на клуба, неговата регистрация и приемане на име. Аз тогава не взех участие, като основната причина за това беше, че никога не е била моя идея или моя цел (целта ми винаги е бил форума и неговото популяризиране). Тогава приех идеята, като осъзнавах, че това е нещо важно. Дори в момента не знам къде ми е клубната карта, поради простата причина, че не ми е нужна. Аз съм фен на марката, шофирам такива автомобили и съм собственик (при стартирането на форума нямах дори и книжка, а колата беше на името на майка ми).

Важно уточнение е, че при стартирането на този форум, бяха дадени модераторски права на всички, които ги имаха и в клуба на дир.бг. В последствие модераторският екип имаше нужда от разширяване, а средата на 2006 г. регистрацията стана задължителна. Да, точно така, тук се пишеше доста време без да е необходима регистрация за да е по-лесно и удобно намирането и даването на информация.
Почти до преди 1 година правилата бяха почти без промяна, като основно можете да видите и сега в трите реда:

Quote:Моля да пишете на кирилица и да уважавате мнението на всички членове на клуб Volvo. От 31.05.2006г. регистрацията на потребителско име става задължителна. Моля спазвайте приличен тон и не принуждавайте администраторите и модераторите да прибягват до крайни мерки.

Последваха много много нови форумни регистрации, всякакви видове въпроси, та дори и доста от тях не бяха по темата за автомобилите или бяха с цел разпускане. Постепенно доста хора започнаха да намират нови приятели, да прекарват свободното си време тук, да се забавляват и да се организират все по-чести срещи из цялата страна.

Много радостно събитие, което беше отразено и във сайта на volvocars.bg е една двойка, която се събра чрез запознанството си на срещи от форума, а също така да създаде най-ценното - животът. Има доста примери за добри приятелства, които и в момента са актуални.
Разбира се това е момента, в който трябва да уточня, че нито аз, нито Пламен е помислил за това. Нашата идея беше да можем да споделяме проблемите и информацията за колите, които харесваме. Не казвам, че тези странични неща като темите за разпускане или приятелствата са лоши, а дори напротив. За мен просто беше неочаквано, но никога не са били цел или основна идея за форума. Това, че ги има е прекрасно.

От известно време насам наблюдавам, че като че ли на мен се приписват някои неща, за които аз нямам ни най-малка вина. На мен се приписваше кавгата с някои потребители от форума преди повече от година (няма да споменавам имена), също за това, че имаше "отлив" от форума на стари потребители/членове/клубари.
Основно пиша тази тема за да ви напомня, че винаги идеята на този форум е била взаимопомощ и информация относно Volvo. За пример мога да ви дам, следната тема: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=15087" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=19&t=15087</a><!-- l --> където за пореден път исках да отместя тематиката на форума от това да бъде място за чат/спам към това да бъде място с техническа информация. Това е истината и това е нещото, към което винаги съм се стремял да постигна чрез този форум. Изглежда обаче, че много от хората си измислят или не знам и аз как да го нарека вече всякакви неща. От това, че съм искал да продавам форума (та той дори не е на мое име), до това, че съм управлявал клуба в сянка, че съм прикривал каквото и да е свързано с този форум. Разберете - времето ми е достатъчно ценно за да го губя в сплетни, разправии и обиди (визирам изминалите няколко дни). Бил съм самовлюбен, бил съм триел и модерирал теми, всичко това по мой адрес поради необясними за мен причини.
Като че ли в последно време някои от хората тук забравиха за какво е този сайт. Никога не сме посрещали непознати хора по толкова ужасен начин, както постъпихме с А. Георгиев. Този случай беше невероятен. Неочакван. Не знам и аз как да го коментирам, след като много от по-старите потребители на форума го "нападнаха" безпричинно. Само някои имаха доблестта да се извинят за държанието си.

Важни уточнения:
1. Георги Терзиев е личен мой приятел. Това, че е потребител във форума със сигурност не означава, че се ползва с привилегии. Например - той има сервиз, дава отстъпка за членове на клуба => има тема за сервиза. Както всеки друг, който е пожелал да си публикува обявата.
2. Можете да се допитате до Пламен Проданов относно информацията в тази тема ако имате някакви съмнения относно достоверността й.
3. И аз имам много приятели от форума. На много от тях съм разчитал и са ми помагали много, дори и в момента се случва. На много от тях аз също съм помагал и ще продължа да помагам каквото е по силите ми.
4. Не желая относно тази тема да търсите "под вола теле". Пиша я изцяло по моя преценка, по моя идея и с изцяло информационна цел.
5. Както винаги ще оставя правото на всички регистрирани във форума да си изразят мнението ако желаят или да направят предложение ако имат такова.
6. Целта и идеята на форума са били, са и ще продължат да бъдат споделяне свободно на информация относно Volvo.
7. Никога не съм имал "апетити" към място в клуба, като е важно да се уточни, че когато е имало допитване от УС към мен винаги съм бил на линия и съм помагал с каквото е по силите и възможностите ми.
::beer::
От мен имаш евала за идеята за форума и пълна подкрепа!