Волво Клуб - България

Full Version: Ламбда сонда v70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет! Знае ли някой дали в70 2,5 тди, 1999, имат ламбда сонда? Доколкото помня, май трябваше да има. Питам ви, защото на контакт при мен не светва никаква индикация за нея. Какво би могло да означава това - вмешателство от страна на предишния собственик или просто е така, защото никога не е била монтирана? Ако е първото - има ли опасни последствия, за да взема мерки? Предварително благодаря за отговорите. Smile
тези ламбди не се ли слагат само на бензините?!?! :? :| :? :roll:
Ламбда сонда имат само на бензинови коли. Знакът със символа ламбда при дизелите означава проблем с някоя от системите на двигателя. Най- вече дюзи, помпа и т.н. Всъщност, ти казваш, че се появява само на контакт. Така и трябва да е. След запалване на мотора лампата трябва да изгасне.
Аха, значи нямало. Но това, което ме притеснява, е именно, че на контакт НЕ свети знакът за ламбда. Тоест все едно изобщо няма такава лампа. Какво мислите, как да постъпя?
Изгоряла е или продавача я е откачил защото не гасне :-). Ако ще минаваш преглед в Германия ще трябва да я смениш, за БГ - карай ще икономисваш ток при палене.