Волво Клуб - България
Появи се силно виене като е на скорост - Версия за принтиране

+- Волво Клуб - България (http://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Форум: Volvo cars (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Форум: Серии S/V/Cxx на Volvo (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Тема: Появи се силно виене като е на скорост (/showthread.php?tid=25787)Появи се силно виене като е на скорост - mcfe - 05-18-2019

От два дена се случи нещо на тази скоростна кутия или съединител. Сега има страшно виене на първа скорост(звука се чува да идва от шофьорската страна, възможно най-вляво), което става по-леко на по-високи скорости. Трудно е да обясня звука, но се получава само при ускорение и само на скорост. На първа е най-осезаем, като го има на и пета, но там вече се чува по-леко, заради двигателя. 

Трудно ми е да опиша звука, но ако трябва да дам пример, колкото и глупав да звучи, звука е същият като на онези коли играчки, които имат вътре механизъм и издават гаден звук от търкащите им зъбни колела най-вероятно. Допреди два дена го нямаше.

S40 2002, 1.6 бензин 109 коня атмосферен.


RE: Появи се силно виене като е на скорост - j-ikata - 05-21-2019

Провери ли дали има масло в скоростите и колко?


RE: Появи се силно виене като е на скорост - mcfe - 05-22-2019

Закарах колата на майстор, покара я, и според него е било изронен зъб на вал в кутията. Той не я отварял за да констатира, но предложи да я сменим, и съм дал вече парите.

Но тук дойде и една особеност. 1.6 спрямо 1.8 и нагоре била с някаква помпа в кутията(или извън нея), а не с жило, и заради това аз трябваше да дам 500лв, понеже явно на 1.6 модела, кутиите им правят проблем, защото се изкупували много и почти никъде нямат.
Не знам дали това е вярно, че на 1.6 им правят проблем кутиите, но...щом имали много от 1.8, но не от 1.6 може и да има доза истина.

Разбира се колко ще издържи новата кутия(понеже е втора ръка) няма как да знам. А относно маслото, тя тази кола поне 1.6 няма щека, и единствения начин да се провери нивото, е като я източиш и налееш наново, но нямам условията за такава процедура.