Волво Клуб - България
Съвет за новото ХС90 2014- - Версия за принтиране

+- Волво Клуб - България (http://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Форум: Volvo cars (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Форум: Volvo XC (Cross Country) (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Тема: Съвет за новото ХС90 2014- (/showthread.php?tid=25932)Съвет за новото ХС90 2014- - toninikolaev - 08-13-2019

Здравейте, колеги,
Бих искал малко съвети и мнения относно новото ХС90 2014-
Ако може от настоящи собственици или от такива , които имат много близки приятели с този модел.

Целта е да разбера достойнствата, минусите и т.н в сравнение с първото поколение ХС90, без значение дизел или бензин.
Понеже притежавам ХС90 2008 дизел и обмислям вариант за смяна с по-новото, но нямам никаква информация от първа ръка и база за сравнение.
Чисто ново не мога да си позволя, затова ще е 2ра ръка и поради тази причина искам да знам какво да гледам, от какво да бягам надалеко, кои модели са за предпочитане, има ли детски болести, кои от тях са фатални за джоба….окачването-има класическо и с въздушни възглавници, кое е за предпочитане?

Целта е да избера оптимален вариант с най-малко набутване и бъдещи проблеми, съпроводени с изненади на пътя. Возя 3 деца и ще е много неприятно да закъсам някъде по средата на пътя. А пътувам доста и предимно дълги разстояния в Бг и Европа-от изток до запад.Сегашното ХС до сега не ме е предавало нито веднъж. Малко ми е тъжно, че ще се разделям с него в скоро време, понеже му знам състоянието и как съм го поддържал.

Ще съм много благодарен на мнения и съвети от всякакво естество, даже и такива касаещи малки неважни детайли, които не са фатални за колата, но дразнят по време на шофиране. И всичко друго, което може да се досетите.
Може и линкове към англоезични, руски и френски форуми.
Поздрави.


RE: Съвет за новото ХС90 2014- - gusenica - 08-13-2019

Имам проблем с моето хц70 което гасне в движение.........ровейки се в немски форуми където и живея  забелязах ,че масово реват немците от старт/стоп системата на по новичките хц90  и честичко остават на кръстовищата .....................Успех желая с избора и най вече късмет !