Волво Клуб - България
Volvo S40 2006 въпрос - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Volvo cars (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Серии S/V/Cxx на Volvo (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Thread: Volvo S40 2006 въпрос (/showthread.php?tid=26068)



Volvo S40 2006 въпрос - p37kovw - 11-02-2019

Здравейте!
От скоро съм горд собственик на Волво С40 2006 година, 2.0 136 кобилки. Имам няколко въпроса към вас като хора с по-голям опит от мен с волвотата, а и с колите като цяло (първа кола ми е).
1. Чувам леко и еднократно престъргване малко след като включа втора предавка, когато колата не е загряла. Чува се отпред, усещам го в педала на газта и не се появява, ако колата е добре загряла. Имате ли идея каква може да бъде причината? Мисля да сменя маслото на скоростната кутия и да сложа добавка. Дали ще оправи проблема?
Какво масло и добавка бихте ми препоръчали?
2. На полусъединител на място чувам лек шум отпред. Казаха ми, че идва от маховика. Тук въпроса ми е - дали е належащо да се сменя веднага? (Цената е доста голяма, ще стане ли по-зле положението, ако не му обърна внимание?)
3. Специално за колегите от Велико Търново. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз, който и вие посещавате където могат да ми регулират предния мост? (волана стои малко килнат на една страна). И още един сервиз(ако не същият) където да отида да си сменя маслото на скоростната кутия.

Благодаря предварително, 
Поздрави и наздраве!