Волво Клуб - България
Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г. - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Volvo cars (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Серии S/V/Cxx на Volvo (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Thread: Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г. (/showthread.php?tid=26278)



Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г. - vis - 03-14-2020

В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?


RE: Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г. - Spurs - 03-15-2020

0887 461 800, викат му Пъни, май Първан се казва, работи в София. Припои ми километража на 960-ката. Добре се справи.


RE: Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г. - mar7ooo_92 - 05-30-2020

(03-14-2020, 04:30 PM)vis Wrote: В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?
Вероятно е хлабава връзна, не вярвам да е студена спойка, но е възможно. Пробвай първо да напръскаш буксите с контактен спрей и да огледай за някакви наранявания по проводниците. Ако все пак не се получи и решиш да сменяш таблото няма да се притеснява, не е наобходимо обучение, само трябва да вземеш същият модел като твоето, защото различните години имат различни конектори. Smile